Kasper og Jakob cykler fra Grindsted til Nordkap

De to fætre har taget cykelferie til ekstremer, og deres største bekymring er, om de har nok udstyr med.

Fætrene Jakob Dybdahl Andersen og Kasper Mølgaard Andersen har givet hinanden en udfordring: De vil bruge sommeren på at cykle fra Grindsted og til Nordkap. En tur på 3000 kilometer.

De næste uger kommer til at foregå på cyklen for Kasper og Jakob.
De næste uger kommer til at foregå på cyklen for Kasper og Jakob.
Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Turen begyndte lørdag fra farmorens hjem i Grindsted, og de to unge fyre forventer at cykle omkring 100 km. på hver etape og holde nogle hviledage undervejs. Forberedelserne til turen startede dog allerede for et halvt år siden.

- Vi har forberedt os længe på den her tur, fortæller Kasper Mølgaard Andersen og bliver suppeleret af fætter Jakob Dybdahl Andersen:  

- Det er første gang, vi prøver sådan en cykeltur. Vi har haft nogle få forberedelsesture rundt her i Danmark, hvor vi har sat tingene op for at se, om vi har det rigtige og nok med.

Turen går i korte træk fra Grindsted mod Frederikshavn, hvor de sejler til Göteborg. Her fortsætter turen over Oslo og videre nordpå mod Nordkap, inden turen går mod Danmark igen.

De to er begge vant til at cykle langt, og derfor er de ikke bekymrede for de mange kilometer på asfalten.

- Vi er begge to vant til at cykle, så det, tror jeg ikke, bliver noget problem.  Det, jeg er mest nervøs for, er om vi kan holde varmen, når vi kommer længere op. Om vi har nok udstyr eller tøj med – cykelturen bliver ikke noget problem, det har vi rigeligt tid til, siger Kasper Mølgaard Andersen til TV SYD.

Deres tur nordpå kan følges på Facebooksiden Tour de Nordkap 2017