TV der bevæger dig

Kattene Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse er i finalen om at blive Danmarks Dyrehelt

Kattene Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse holdt deres ejer Niels Jørgen Thomsen i Vorbasse varm, da han en hel nat lå på et koldt køkkengulv ramt af en blodprop. Nu er de fire gårdkatte i finalen om at blive kåret som Danmarks Dyrehelt 2016.

Her er en af de fire katte fra Vorbasse har chancen for at løbe med titlen som Danmarks Dyrehelt 2016. Foto: Ina Clausen, TV SYD

Her er en af de fire katte fra Vorbasse har chancen for at løbe med titlen som Danmarks Dyrehelt 2016 Foto: Ina Clausen, TV SYD

1 af 2

De fire katte fra Vorbasse i Jylland, hesten Abel fra Fyn og hunden Molly fra Kalundborg på Vestsjælland har alle en helt særlig betydning for deres ejere. - og nu har dyrene chancen for at løbe med titlen som Danmarks Dyrehelt 2016.

Alle dyrene er i løbet af oktober kåret til regionale ugevindere i konkurrencen, og nu skal den samlede vinder findes. Agria Dyreforsikrings dommerpanel voterer i øjeblikket, så kåringen kan finde sted i næste uge. Danmarks Dyrehelt vinder blandt andet 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.

Læs også Fire katte var med til at redde Niels Jørgens liv

 - Vi har modtaget 741 nomineringer til Danmarks Dyrehelt 2016, og det har været utroligt svært at vælge mellem de mange gode og rørende historier. Men det er tre værdige kandidater der er med i slutspurten. De er alle gode eksempler på hvordan vores dyr gør en kæmpe forskel for os mennesker,  siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring i en pressemeddelele om nomineringen.

Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse er helt almindelige gårdkatte. De går deres egne veje, jager mus og passer deres territorier omkring det nedlagte landbrug i Vorbasse ved Billind. En hel dag og nat i april i år valgte de at blive indendørs sammen med deres ejer, Niels Jørgen Thomsen.

02:32

Niels Jørgen Thomsens katte får en pris, for at redde hans liv, da han faldt om med en blodprop. Se eller gense indslaget.

Luk video

Han lå på sit køkkengulv - lammet af en blodprop i hjernen. De fire katte vidst e nok ikke helt præcist, hvorfor han lå der, men de kunne muligvis fornemme, at noget var helt galt. For Niels Jørgen betød deres nærvær, at hans kropstemperatur ikke faldt drastisk, inden han blev fundet af sin chef næste morgen.

Niels Jørgens datter, Yvonne Thomsen, tilmeldte kattene til konkurrencen, da hun synes, deres gerning er bemærkelsesværdig.