TV der bevæger dig

Købmand er klar til at bryde loven for at fange røvere

Min Købmand i Stenderup ved Grindsted har inden for et halvt år haft to røverier i sin butik. Købmanden var villig til at frigive overvågningsbillederne, selvom loven forbyder det.

Købmanden i Kroager overvejer nu at frigive overvågningsbilleder af gerningsmændene, efter han to gange har haft røveri i sin butik. Foto: René Lind Gammelmark

02:53

Købmanden i Kroager overvejer nu at frigive overvågningsbilleder af gerningsmændene, efter han to gange har haft røveri i sin butik.

1 af 2

Det er nu en måned siden, det andet røveri skete i Brian Duedals købmandsbutik i Stenderup.

- Der er ikke sket en hel masse, tænker jeg. Vi er ikke blevet oplyst om, at de har fanget ham endnu, siger han til TV SYD.

Efter det første røveri har købmand Brian Duedal installeret 20 overvågningskameraer i sin butik. Han har endnu ikke offentliggjort overvågningsbillederne fra det første røveri. 

Læs også Røveri mod købmand - gerningsmand stak af

- Jeg har overvågning, hvor noget af maskeringen smutter lidt ned og et billede udenfor uden maskering. Det er endnu ikke offentliggjort, siger Brian Duedal.

Loven dikterer i dag, at offentliggørelse af overvågningsbilleder kun må ske med politiets tilladelse, og det er Brian Duedal helt med på.

Alligevel har han indtil nu overvejet, om han skal dele billederne på de sociale medier.

- Hvis det kan være med til, at jeg skåner mine unge mennesker for at få sådan en oplevelse i fremtiden, så må jeg overveje, om jeg må tage straffen og offentliggøre dem alligevel, siger Brian Duedal til TV SYD.

Men efter TV SYD talte med Brian Duedal, har politiet offentliggjort overvågningsbillederne fra det første røveri. Altså et halvt år efter. 

Dansk Folkeparti fremlagde et lovforslag til behandling i sidste uge, hvor de ville gøre det lettere for butiksejere og købmænd at offentliggøre billeder af kriminelle via de sociale medier. I det nye forslag ønsker DF, at politiet som udgangspunkt altid skal give tilladelse, medmindre politiet har en særlig grund til ikke at dele billederne. 

Læs også Politi søger hjælp til at opklare røverier

- Vi vil gerne have, at folk i større grad selv kan fremlægge dokumentation, hvis en butiksejer f.eks. bliver udsat for et overgreb eller tyveri. Det kan man ikke – det svar har vi fået. Så vi kommer med et forslag, der muliggør det alligevel, siger Hans Kristian Skibby (DF) til TV SYD.

I købmandsbutikken i Stenderup melder Brian Duedal klart ud.

- Hvis jeg vælger at bryde loven, så er det mit ansvar. Det skal man gøre med åbne øje og uden at pive bagefter.

 

Mest sete på tvsyd.dk