TV der bevæger dig

Købmand udsat for røveri for anden gang – overvejede at lukke

Brian Duedal er købmand i Stenderup-Krogager ved Grindsted. Han er dybt frustreret efter at have haft røveri for anden gang på få måneder.

Min Købmand i Stenderup-Krogager havde torsdag aften indbrud for anden gang. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Min Købmand i Stenderup-Krogager havde torsdag aften indbrud for anden gang. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

1 af 2

Det første røveri hos Min Købmand i Stenderup-Krogager ved Grindsted fandt sted i september. Anden gang var klokken tyve minutter over seks torsdag aften.

Købmand Brian Duedal var så frustreret, at han tænkte på at lukke sin forretning. 

Læs også Røveri mod købmand - gerningsmand stak af

 

- Jeg tænkte: Ikke igen. Vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at få lavet ny overvågning og cashcard-system for to år siden. Så vi synes ikke, vi kan gøre meget mere, siger Brian Duedahl til TV SYD.

Men de mange tiltag er ikke nok til at standse røverierne, der er en voldsom oplevelse for ekspedienterne.

Jeg var få minutter fra at sige, at vi ikke åbner igen. Men så fór der en djævel i mig, der sagde: Det skal han ikke bestemme.

Brian Duedal, købmand, Min Købmand, Stenderup-Krogager

- Først ser man selvfølgelig pistolen – og så hvor maskeret han er, siger ekspedient og studerende Camilla Vangsgaard, der var på vagt under røveriet.

Men købmanden giver ikke op så let.

- Jeg var få minutter fra at sige, at vi ikke åbner igen. Men så fór der en djævel i mig, der sagde: Det skal han ikke bestemme, forklarer købmanden.

Medgerningsmanden ventede i en bil udenfor butikken – ligesom sidste gang.

- Han ligner rigtig meget, på beklædning og statur, ham der var her for fem måneder siden. Så det tror jeg desværre det er, siger Brian Duedal.

Gerningsmanden er ikke fundet til nogle af røverierne. Eventuelle vidner kan ringe til Syd- og Sønderjyllands politi på 114, hvis de har oplysninger i sagen.