KV13: Kommune boltrer sig i LEGO-penge

I Billund kan byrådspolitikerne "lege" med en kæmpestor indtægt fra selskabsskatten. Noget andre byrådspolitikere må misunde dybt.

- Det er ikke noget vi klager ret meget over.

Ordene kommer fra viceborgmester Preben Jensen, Venstre, og bliver sagt med et smil og et glimt i øjet. Men som byrådspolitiker i Billund Kommune har han heller ikke ret meget at være ked af, når snakken falder på selskabsskat.

I år falder der 160 mio. kr. ned i kommunekassen på den måde. Af dem skal dog afleveres knap 69 mio. kr. til en udligningsordning, der hjælper fattigere kommuner. Tilbage er dog stadig 91 mio. kr. Hvis vi dvæler lidt ved tallene, kan man sige, at beløbet svarer til 7.307 kr. pr. indbygger. Nabokommunen Varde må nøjes med en indtægt på selskabsskatten, der svarer til bare 359 kr. pr. indbygger.

Mange nye byggerier

For de mange millioner kroner - som næsten udelukkende kommer fra kommunens helt store virksomhed LEGO - bliver der bygget nyt. F.eks. børnehaver, ældreboliger, sportshaller m.m. Eller ældre offentlige bygninger bliver renoveret. Således bliver rådhuset i Grindsted renoveret og udbygget for 70 mio. kr.

Se valgdebatten fra Billund Kommune kl 19.45 på TV SYD

Se her hvordan du kan deltage som publikum eller deltage direkte i debatten hjemmefra via Twitter #kvsyd og #billundpol

 

Følgende er sat igang: