Lalandia brugt til kurs-manipulation?

Parken beskyldes for at have sat værdien på bl.a. Lalandia i Billund alt for lavt - og for at have manipuleret med kursen på selskabets aktier.

Ifølge anonyme kilder er værdien af ferie- og badelandet i Billund sat langt under den reelle værdi i Parkens regnskab. Dagbladet Børsen skriver, at Parken derved gemmer på millioner af kroner, som holdes skjult for investorerne.

Målet skulle være, at stor-investorerne får mulighed for at opkøbe aktier til en lavere kurs, fordi selskabets reelle værdi ikke fremgår af regnskaberne.

Må opjustere

Lalandia i Billund er sat til godt en halv milliard i værdi. Men ferie-området er mindst det dobbelt værd. Alene 500 huse til ca. to millioner bliver en milliard - og dertil kommer hele badelandet og butiksområdet.
Bade- og ferielandet Lalandia er et af de forretningsområder, som er problematiske, fordi investorerne ikke får et retvisende billede af selskabets værdi.

- Der er ingen tvivl om, at Parken kommer til at opjustere forventningerne flere gange i år, siger en centralt placeret kilde til Børsen.
direktør, Anders Hørsholt.

Afviser kritik

Parkens adm. direktør, Anders Hørsholt, afviser kritikken.

- Vores årsregnskab tegner et retvisende billede af vores forretninger. Jeg ved endnu ikke, om vi skal opjustere i løbet af 2011, men det vil da være glædeligt," siger han til Børsen.

Lalandia er opført til kostprisen på 532 mio. kr. Det er normal praksis i regnskaber og afspejler investeringerne i det nye center i Billund og den pris, som Parken betalte for at købe badelandet i Rødby, noterer Parken

Kurs-manipulation

Samtidig beskyldes Parken for et alvorligt tilfælde af kurs-manipulation.
Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer, at Finanstilsynet i august 2010 meldte Parken og selskabets tidligere direktør Jørgen Glistrup til bagmandspolitiet for kursmanipulation for handler med egne aktier fra november 2007 til oktober 2008.

Netop i den periode købte Parken op af egne aktier, og det lykkedes for en tid at bremse et voldsomt kursfald.

For daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard betød det, at han i april 2008 kunne indløse sine aktieoptioner og sælge aktierne tilbage til Parken med en gevinst på over 15 millioner kroner.

Ud over sagen om kursmanipulation har Finanstilsynet i december meldt Parken for at sløse med oplysningspligten i forbindelse med Lars Johansens afgang som formand i sommeren sidste år.

Bekræfter anmeldelser

Begge anmeldelser bekræftes af bagmandspolitiets chef, statsadvokat Jens Madsen.

- Jeg kan bekræfte, at der ligger to anmeldelser fra Finanstilsynet vedrørende Parken Sport & Entertainment. De handler om kursmanipulation og om for sen offentliggørelse af en tidligere bestyrelsesformands fratræden, siger han til avisen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørgen Glistrup, der er i udlandet. Flemming Østergaard siger, at han intet kender til sagen, og samme melding kommer fra Parkens nye