Ledige strømmede til messe

For bare halvandet år siden var det arbejdsgiverne der forsøgte at lokke potentielle medarbejdere tiljobmesserne. Nu er situationen vendt på hovedet: I dag var det først og fremmest ledige på jagt efter et arbejde, der strømmede til jobmesse i Vorbasse.

Eigil Andersen på job-jagt i Vorbasse efter tre måneders arbejdsløshed:

- Jeg håber jeg kan finde noget på messen. Men der er mange hernede, konstaterer han.

Det er tredje gang, Billund Erhvervsfremme og Vejen Kommune holder jobmesse. Men da messen blev holdt første gang for to år siden, var det på en helt anden baggrund:

- Det gjorde vi på baggrund af, at de store arbejdspladser begyndte at mangle arbejdskraft, siger Gert Helenius...

Rekod-besøgstal

Med cirka 2.500 besøgende slår jobmessen i år da også rekorder.
Nu hvor virksomhederne ikke har brug for dem - så er de jobsøgende der i stor stil: Så det er op ad bakke når Eigil Andersen og cirka 2000 andre arbejdsløse skal finde et job:

- Jeg søger arbejde. Alt det jeg kan, siger Eigil Andersen til TV SYD.

Uddannelses-messe

Messen er ikke kun en jobmesse. Uddannelses-institutionerne er kommet stærkt på banen på dette års jobmesse. Og der er nemlig masser af at potentielle nye studerende:

- Vi kommer her for at rekruttere studerende, siger Susan Lejsgaard, studievejleder, University College Lillebælt. Normalt møder vi kun gymnasiasterne, men i dag har vi mødt mange andre.

Tid til at uddanne sig

Billund Erhvervsfremme lægger da heller ikke skjult på at man bevidst gør en dyd ud af nødvendigheden: Når arbejdsløsheden presser på er det tid til at uddanne sig:

- Det er en kæmpe opfordring til de ledige om at bruge 2010 til at uddanne sig, at blive dygtigere til viden og service. For det er der, jobsene vil være, når det forhåbentligt går løs i 2011, siger erhvervschef Gert Helenius.