Lego bygger miljøvenlig fabrik for seks millarder kroner

På Lego-fabrikken i Vietnam er det meningen, at op mod 4.000 mennesker kommer til at arbejde.

Lego Koncernen vil investere mere end seks milliarder kroner i et 44 hektar stort landområde i Binh Duong provinsen, cirka 50 kilometer fra Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam. Her er planen at skabe op mod 4.000 arbejdspladser over de næste 15 år.

Opførelsen af fabrikken begynder i andet halvår 2022, og produktionen ventes at starte i 2024. Det oplyser Lego Koncernen i en pressemeddelelse.

Den nye fabrik bliver den sjette Lego-fabrik på globalt plan og virksomhedens anden fabrik i Asien. Fabrikken opføres for at understøtte yderligere langsigtet vækst i regionen. Lego har haft årlige tocifrede vækstrater i Asien siden 2019.

Den nye fabrik vil blive forsynet med solceller på taget, som producerer nok bæredygtig energi til at matche hele fabrikkens årlige energiforbrug. Illustration: Lego.
Den nye fabrik vil blive forsynet med solceller på taget, som producerer nok bæredygtig energi til at matche hele fabrikkens årlige energiforbrug. Illustration: Lego.

Det er planen, at fabrikken bliver virksomhedens første CO2-neutrale fabrik. Den nye fabrik vil blive forsynet med solceller på taget, som vil  producere nok bæredygtig energi til at dække hele fabrikkens årlige energiforbrug. 

Fabrikken opføres med krav til alle områder af bæredygtighed, herunder energi, vand og affald. Fabrikken designes med infrastruktur til elektriske køretøjer, og der installeres energieffektivt produktionsudstyr.

Der skal også plantes 50.000 træer i Vietnam for at kompensere for den beplantning, der skal fjernes under byggeriet.

Ny Lego-fabrik i Vietnam