TV der bevæger dig

Lego fyrer 63 medarbejdere i Billund

Det går godt i Lego. Men lavere vækst betyder, at virksomheden nu fyrer medarbejdere i flere lande – også Danmark.

Administrerende direktør i Lego Koncernen, Bali Padda, siger, at afskedigelserne af en række ansatte har været en nødvendighed. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Efter flere år med høj vækst hos Lego Koncernen har salgsvæksten nu fundet et mere roligt leje. Det betyder, at produktionen nu bliver justeret, så den passer med forventede efterspørgsel.

Det kommer til at betyde at 176 fabriksmedarbejdere fra Danmark, Ungarn, Mexico og Kina må vinke farvel til deres job. I alt bliver 63 medarbejdere fra Danmark fyret.

- Vi har undersøgt alle muligheder for at undgå at reducere antallet af medarbejdere på vores fabrikker, men som en ansvarlig virksomhed er vi nødt til at tage de nødvendige skridt for at sikre LEGO Koncernens langsigtede virke, siger Bali Padda, administrerende direktør i Lego Koncernen, i en pressemeddelelse.

Han siger desuden, at legetøjsproducenten vil forsøge at tage sig af de berørte medarbejdere.

- Det er en svær beslutning, da det altid er hårdt at tage afsked med engagerede og dygtige kolleger. Vi støtter de medarbejdere, der bliver påvirket, og tilbyder en kompensation, der afspejler deres anciennitet i virksomheden, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Lego Koncernen har 7.200 ansatte på virksomhedens fabrikker i Danmark, Mexico, Kina, Ungarn og Tjekkiet.