TV der bevæger dig

Lego i modvind efter afvist kunstner-ordre

Den danske legetøjsgigant, Lego, er kommet i modvind på de sociale medier, efter virksomheden har nægtet at sende en større leverance til den kinesiske kunstner, Ai Weiwei.

Man skal ikke blande plastikklodser og politik. Sådan lyder begrundelsen fra den Billund-baserede legetøjsgigant, Lego, efter de har afvist at levere en større ordre lego-klodser til brug i et kunstværk.

 

Det er den kinensiske kunstner og systemkritiker, 58-årige Ai Weiwei, der har bestilt kulørte klodser i massevis. men han har altså ikke fået lov til at få leveret lego til sit kunstværk. Derfor lagde han dette billede på sin Instagram-profil lørdag:

 

View this post on Instagram

"Everything is awesome "

A post shared by Ai Weiwei (@aiww) on

 

Her har kunstneren smidt en bunke Lego i toilettet, og han har suppleret billedet med teksten "Everything is awesome" - en reference til den yderst populær Lego-film, "Et Klodset Eventyr", som havde premiere i februar sidste år.

 

Historien har nu fået mennesker fra nær og fjern til at donere Lego til Ai Weiwei. På de sociale medier bliver hashtags som legogate og legosforweiwei brugt i forbindelse med historien.