TV der bevæger dig

Lego planlægger massive investeringer i Billund

Over de næste 5-10 år vil Lego investere i - og udbygge - deres hovedkvarter i Billund, der i dag er arbejdsplads for mere end 4.000 ansatte.

- Vi ser Billund som det pulserende hjerte i virksomheden, siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i Lego..

Lego koncernen er begyndt at undersøge flere mulige investeringer i sit globale hovedsæde i Billund, hvor virksomheden blev stiftet i 1932. I dag arbejder flere end 4.000 medarbejdere i hovedsædet i funktioner som produktudvikling, markedsføring, produktion, produktionsudvikling, produktions- og produktkvalitet samt en lang række servicefunktioner. I de senere år er antallet af ansatte i Billund øget markant – alene i 2015 med flere end 250.

Legos planer:

  • Et nyt bygningskompleks mellem Aastvej og Højmarksvej midt i Billund, der skal fungere som arbejdsplads for Lego  medarbejdere på tværs af flere funktioner. En vigtig del af bygningskomplekset er det globale medarbejderhus kaldet ”Lego People House”, som integreres i bygningen.
  • Etableringen af Sustainable Materials Centre – cirka 4.500 kvadratmeter forskningscenter, hvor der skal arbejdes på at finde mere bæredygtige alternativer til fremstilling af Legoprodukter.
  • Midlertidige kontorer til flere hundrede medarbejdere på et ubebygget areal i Billund.
Herudover undersøges nu muligheden for:
  • Opførelse af op til flere kontorbygninger i forbindelse med Lego fabrikken i Billund.
  • Etablering af faciliteter til udvikling og test af nye produktionsteknologier i tilknytning til de nye kontorbygninger.

- De planer for mulige investeringer i Billund, som vi lægger frem i dag, er fra vores side et stærkt budskab om, at vi fortsat ser Billund som det pulserende hjerte i virksomheden, og det er planer, der er inspireret af og støtter op om kommunens langsigtede vision for udviklingen af Billund by, siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i Lego koncernen i en pressemeddelelse.

Lego koncernens mulige investeringer i Billund omfatter en række aktiviteter, der kan finde sted over de næste 5-10 år, i takt med at behovene opstår.

På endnu længere sigt undersøges også, hvordan en potentiel udvidelse af Lego fabrikken i Billund kunne foregå. Der er ikke tale om konkrete planer, og en eventuel udvidelse afhænger af den globale efterspørgsel samt Lego koncernens generelle investeringer i produktionskapacitet i fremtiden.

Se her LEGO's pressechef Roar Rude Trangbæk forklare, hvorfor LEGO vil investere i virksomhedens hjerte i Billund: