TV der bevæger dig

Lego slår hånden af stor britisk avis

Lego er bakket ud af samarbejde med en berømt og berygtet engelsk avis.

Lego løber fra samarbejde med britisk sensationsavis.

Den sensationslystne engelske avis Daily Mail er kommet i unåde hos Legokoncernen. Så meget, at Lego har valgt at afbryde annonceringen.

Det sker efter at en utilfreds kunde postede en kritik af Legos samarbejde med Daily Mail på facebook.

Daily Mail er kendt for sine provokerende og højreorienterede overskrifter. Dem brød Bob Jones sig ikke om. Alligevel købte han indimellem avisen, fordi der sommetider fulgte små lego vareprøver med, som han gav til sin 6-årige søn. 

Nu køber han ikke længere avisen. Den er gået for langt mener han. I et åbent brev til lego på facebook udtrykker han sin undren og forargelse over Legos samarbejde med Daily Mail.

"På det seneste er deres overskrifter gået langt videre end til bare at være højreorienterede. Det er overskrifter det ikke gør andet end at skabe mistillid til udlændinge, give immigranter skylden for alt, og fra i går er de begyndt også at angribe højesteretsdommere for at være homoseksuelle. Deres historier er gået for langt. Alt for langt", skriver Bob Jones på facebook.

Bob Jones hentyder til en nylig forside i Daily Mail, hvor der under billederne af tre højesteretsdommere med store bogstaver står "Folkets Fjender".

Et andet sted i avisen anklages en af dommerne, der er med til at blokere for Englands udtræden af EU for at være en "åbentlyst homoseksuel ex-olympisk fægter".

I kommentarerne svarer Lego prompte, at de har afbrudt samarbejdet med Daily Mail.

"Hi Bob! Vores aftale med Daily Mail er slut, og vi har ingen planer om at have flere annonceaktiviteter med avisen i den nærtliggende fremtid, skriver Lego på facebook som svar til Bob Jones opslag.

 

Legos svar til den utilfredse kritiker.

Overfor TV 2 bekræfter Lego, at de har sluttet annoceringen i Daily Mail.

Her kan du se, det åbne brev, som Bob Jones skrev til Lego på facebook.