TV der bevæger dig

Lego vil efterligne Apple

Den blomstrende danske legetøjskoncern, Lego, vil gøre Apple kunststykket efter: Lego vil revolutionere verdens syn på børns leg og læring.

03:31

Far og søn, Gotfred Kirk Christiansen og Kjeld Kirk Kristiansen kæmpede om magten i Lego. Illustration fra bogen Miraklet i Lego.

1 af 2

Det skriver Børsens journalistiske chefredaktør, Niels Lunde, i bogen "Miraklet i Lego", som udkommer i dag. Mød forfatteren i TV SYD kl. 19. 30.

100 nøglepersoner

Niels Lunde løfter sløret for Legos nye projekt for fremtiden. Virksomheden vil forsøge det samme, som Apple har gjort med computere, mobiltelefoner og musikafspillere. Apple er i dag verdens største firma indenfor sit felt.

Niels Lunde har interviewet over 100 nøglepersoner i og uden for Lego.

Utrolig historie

"Miraklet i Lego" fortæller den utrolige historien om en dansk virksomhed, som var døden nær. I dag er krisen overvundet - og Lego har større succes end nogensinde.

Det er historien om stiftere, Gotfred Kirk Christiansens søn, Kjeld Kirk Kristiansen, som skabte en den blomstrende succes, mens han kæmpede med sin far om magten. Og om hans livslange stræben efter at løfte virksomheden til at tjene et højere formål. Og om hans smertefulde nederlag, da Lego blev ramt af den livstruende krise - og han måtte afgive ansvaret for virksomheden til den 35-årig Jørgen Vig Knudstorp.

Hvorfor Lego?

I bogen analyserer Niels Lunde, hvorfor den nye unge direktør kunne vende skuden. Han søgte ind i virksomhedens sjæl for at finde svaret på det afgørende spørgsmål: Hvorfor eksisterer Lego?