Legofamilie er - stadig - Danmarks rigeste

Top ti-listen over landets rigeste præges af syd- og sønderjyder. Familien Kirk Kristiansen fra Billund er uden sammenligning Danmarks rigeste.

186.000.000.000 kroner.

Så mange penge, 186 milliarder kroner, ligger der på kistebunden hos familien Kirk Kristiansen, der ejer Legokoncernen.

Selvom det går en anelse langsommere med at tjene penge, så ligger familien Kirk Kristiansen fortsat – med afstand – øverst på Berlingskes årlige liste over Danmarks 100 rigeste familier.

75 procent af Lego-koncernen er ejet af familiens holdingselskab Kirkbi. Det er personligt ejet af tredje generation af Lego-familien, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans tre børn Thomas, Sofie og Agnete. Den sidste fjerdedel af Lego er ejet af Lego Fonden, hvor Thomas Kirk Kristiansen er formand.

Familien Clausen fra Danfoss indtager femtepladsen på listen - med en familieformue på 24,4 mia. kroner.
Familien Clausen fra Danfoss indtager femtepladsen på listen - med en familieformue på 24,4 mia. kroner.
Foto: John Melin

Fire af de ti rigeste er fra Syd- og Sønderjylland

De efterfølgende tre pladser på top ti udgøres af Coloplast-familien Louis-Hansen med 65,7 mia. kroner, Bestseller-familien Holch Povlsen med 56,2 mia. kr. og boet efter Jysk-ejer Lars Larsen med 39,7 mia. kr.

Udover familien Kirk Kristiansen er Syd- og Sønderjylland markant til stede i top ti.

For på femtepladsen ligger familien Clausen, der driver Danfoss i Nordborg. De har en familieformue på 24,4 mia. kroner. Derefter kommer Ecco-arvingen i Bredebro, Hanni Merete Toosbuy Kasprzak, med en formue på 21,0 mia. kroner.

Endelig ligger Linak-ejer Bent Jensen fra Guderup på Als sidst på top 10 med en formue på 13,8 millarder kroner.

Flere rige sønderjyder i top 100

Top 100 er præget af flere andre syd- og sønderjyder. For blot at nævne nogle få, så ligger Fleggaard-familien på 16.-pladsen med 7,8 mia. kroner.

Lige derefter ligger familien Kirk Johansen, der har afgivet sit ejerskab af Lego til en anden gren af familien. De er gode for 7,7 mia. kroner.

Længere nede på listen finder man blandt andet familien Terp-Nielsen fra Abena-koncernen i Aabenraa med 2,3 mia. kroner.

Top 10 over Danmarks rigeste