Legoland bygger kæmpe spøgelseshus

Legoland investerer 80 millioner kroner til næste år. Det er den største samlede investering i et enkelt år. De 36 mio. kr. bruges til et kæmpe-spøgelseshus

Legoland i Billund smider nu millioner af kroner i parken og i overnatning. Med en investering på 80 millioner kroner næste år går 2014 hen og bliver året med den største samlede investering i Legolands historie, oplyser selskabet.

Og der er både noget til endags gæsterne i parken og til folk, der kommer for at bruge et par dage i området.

Spøgelseshus

En ny forlystelse, Ghost - The Haunted House, kommer til at koste 36 millioner kroner. Det bliver et kæmpe spøgelseshus kombineret med et interaktivt fald fra otte meter, som gæsterne kan opleve.

- Ghost er en gennemført oplevelse med både grin og gys. Huset gemmer på en imponerende verden fyldt med Lego, der bliver fuldendt med et gedigent sus i maven, siger Lego-direktør Henrik Höhrmann i en pressemeddelelse.

Guldgraverpalæ

Allerede når man træder ind i hall?en på det næsten forladte guldgraverpalæ i udkanten af Legoredo Town, er man ikke i tvivl om, at her er mere mellem himmel og jord. Lego-væsener anført af Dracula spreder rygter om en skør professor, der udfører vanvittige eksperimenter i husets kælder. Når store og små modige gæster bevæger sig gennem de lange, mørke gange vil de møde livagtige Lego scenarier, hvor endnu flere af husets beboere gemmer sig. Fjollede mus, uhyggelige varulve og monstre bag de gamle reoler, løfter spøgelseshusoplevelsen til et helt nyt og nervepirrende niveau.

Gysende oplevelse på tre etager

Undervejs bliver gæsterne lokket igennem en 50 m2 stort spejllabyrint, for til sidst at ende turen i husets kælder. Her venter den skøre professor, og før gæsterne ser sig om, spiller de hovedrollen i et hæsblæsende svæveeksperiment i to droptårne 8 meter over jordens overflade, for til sidst at styrte mod jorden i et frit fald.

- Ghost bliver en helt enestående forlystelse, hvis lige ikke findes andre steder. Kombinationen af en helt ny og fascinerende rejse gennem et interaktivt LEGO univers kombineret med en mavesusende tur i professorens svævemaskine, giver den komplette balance mellem grin og gys, siger direktør i LEGOLAND, Henrik Höhrmann.

De 800 intense kvadratmeter er fordelt på to etager, hvor mere end 140 unikke Lego modeller designet specielt til Ghost bringer liv til oplevelsen. Inde i huset er man ikke i tvivl om, at uhyggen breder sig, men også detaljerne på husets ydre afslører, at man skal tage sig i akt:

- Ghost bliver et nyt element i vores efterhånden historiske Legoredo Town. Selvom spøgelseshuset er en klassisk forlystelsesparkdisciplin, vil Ghost hæve barren for, hvad der før er set i nordeuropæiske forlystelsesparker inden for samme tema, forklarer Henrik Höhrmann.

Se reklamevideo her

Udvider hotel

Der bliver også kræset for overnattende gæster. Hotel Legoland udvider med en temafløj til 27 millioner kroner. Værelserne bliver lavet i riddertema og øger hotellets totalkapacitet med 12 procent til i alt 223 værelser.

En af årsagerne til, at hotellet udvides, er, at flere familier fra både ind- og udland vælger at forlænge opholdet i Billund med flere nætter for at gå på opdagelse i regionen.

- Derfor udvider vi med en ny hotelfløj, og vi lancerer helt nye tematiserede overnatningsmuligheder i telt, campingvogn, hytte og på vandrehjem i Legoland Holiday Village, siger Henrik Höhrmann.

Renoveres for 17 mio. kr.

Henrik Höhrmann siger, at det betyder, at der er overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Og samlet vil campingplads og vandrehjem blive renoveret for 17 millioner kroner.

Protester

Legolands pressemøde har været imødeset med en vis spænding. I sommer opstod der protestgrupper på Facebook, fordi parken lukkede to populære forlystelser: Minetoget og Timber Ride.

Begrundelsen var at de to forlystelser var nedslidte. Og Legoland lovede, at der ville komme en fuldgod erstatning. Det bliver altså et spøgelseshus.

Byggeriet er igang - og ventes som altid at være færdig til åbningen i marts.

 

 

 

2014 bliver det største investeringsår i LEGOLAND® Billunds historie. Kombinationen af en stor nyhed, Ghost ? The Haunted House, en ny temaværelsesfløj på Hotel LEGOLAND og en renovering og LEGO® tematisering af LEGOLAND Holiday Village er dynamiske initiativer, som skal fastholde væksten i turismeindustrien i Syddanmark.

Investeringer i 2014

? Ghost ? The Haunted House i LEGOLAND parken 36 mio. kr.

? Ny temaværelsesfløj på Hotel LEGOLAND 27 mio. kr.

? Renovering og LEGOficering af LEGOLAND Holiday Village 17 mio. kr.

? Investering i 2014 80 mio. kr.

Ghost ? The Haunted House

? Størrelse: 800 m2 fordelt på 2 etager

? Højeste punkt: 15 meter

? Antal LEGO scener med interaktive elementer: 9

? Forlystelsen indeholder to drop-tårne med 8 meter frit fald og en 50 m2 stor spejllabyrint.

Drop-tårnene

? Antal: 2 drop-tårne med 1 gondol á 20 personer på hvert tårn

? Kapacitet: 1.000 gæster i timen

? Faldhøjde på drop: 8 meter

? G-påvirkning: 2,8 G

? Varighed: ca. 54 sekunder

? Forventet alder og højde:

o Ledsaget af voksen: min. 110 cm høj (ca. 5 år)

o Alene: min. 130 cm høj (ca. 8 år)

? Turen: Drop-tårnene er placeret over for hinanden med den skøre professors svæveopfindelse i midten af rummet. Gæsterne vil opleve små drops på deres vej til tårnets top, hvorfra de til sidst bliver sendt mod jorden i et 8 meter frit fald.

Mirror Maze

50 m2 stort rum fyldt med spejle, der danner en spejllabyrint. Oplevelsen bliver understøttet af lys-, luft- og lydeffekter samt flere elementer, der forvirrer gæstens forsøg på at finde udgangen.

LEGO modeller

? Antal: 149 specialdesignede LEGO modeller

? Der er brugt 238.135 LEGO klodser til at bygge modellerne

? Der er 28 forskellige, 80 cm høje LEGO minifriends figurer i forlystelsen

? LEGO minifriends figurerne er bygget af 176.540 LEGO klodser

? Det har taget 9 LEGO designere 4.400 timer at bygge alle modellerne

Udvikling af destinationen LEGOLAND Billund Resort

? Hotel LEGOLAND 950 senge

? LEGOLAND Holiday Village 2.200 senge

? Lalandia 5.000 senge

? Resten af Billund 1.800 senge

10.000 overnattende gæster i Billund i højsæsonen

LEGOLAND Holiday Village

? 44 LEGO pirat-tematiserede vandrehjemsværelser

? 60 hytter (12 uden bad og toilet) hvoraf 48 er unikt wild west LEGO tematiserede

? 152 teltpladser

? 25 tematiserede telte

? 449 pladser til campingvogne

? 3 servicebygninger med toilet, køkken og badefaciliteter

? Reception og butik er blevet LEGO tematiseret

? Veje på campingpladsen er blevet asfalteret

? Teltpladser er blevet forsynet med strøm

LEGO modeller i LEGOLAND Holiday Village

? 516 nye LEGO modeller

? Det har taget 8.357 timer som svarer til 12 modelbyggere i 17 uger

? Der er brugt 972.750 LEGO klodser til at bygge modellerne

Ny fløj på Hotel LEGOLAND

? Areal: 1068 m2

? Antal værelser: 24 riddertematiserede værelser ? en udvidet værelseskapacitet på 12%

? Antal nye sengepladser: 140 ? et udvidet sengeantal på 16%

? I alt antal sengepladser på Hotel LEGOLAND: 950

(Kilde: Legoland)