Legoland skyder sæsonen i gang med slusesystem og tjek af test

Klokken 10 lørdag slog Legoland som planlagt portene op efter vinterpausen. Men som noget nyt skulle gæsterne vise negativ corona-test før de nåede indgangen.

Dragen, Kålormen og X-treme Racers var lørdag sprittet af og klar til endnu engang at have glade gæster med ombord. Legoland tog nemlig hul på en ny sæson.

- Den store pige, siger at jeg skal med op i alt det vilde. Så jeg er da spændt på, hvad Legoland byder på, siger Sandra Lund Jensen, der sammen med sin bror, niece og nevø brugte lørdagen i Legoland.

Men før de nåede billethuset og indgangen til parken, skulle de fremvise en negativ corona-test.

- Jeg synes det er fint, og det giver mulighed for at landet kan åbne mere op, og at man kan komme lidt mere ud, siger Sandra Lund Jensen.

Det er nemlig et krav fra myndighedernes side, at alle besøgende på 15 år og opefter skal kunne fremvise en negativ corona-test, der er højst tre døgn gammel, for at få adgang til parken.

Men denne ekstra foranstaltning er ikke noget, der fylder hos Legolands administrerende direktør.

- Det er glæden, der fylder allermest ved, at vi nu endelig kan åbne, og at vi kan gøre det på vores planlagte dato, siger Christian Woller, der er administrerende direktør i Legoland.

Ser fortrøstningsfuldt mod påsken

Legoland åbner altid den sidste lørdag i marts - dog med undtagelse af sidste år, hvor corona for alvor gjorde sit indtog i Danmark og dele af samfundet blev lukket ned.

I år er parken tilbage ved traditionen og tager altså imod gæster hen over påsken. 

- Det er klart, at når vi stadig har lukkede grænser og når vejret ikke er helt optimalt, så kommer der måske lidt færre besøgende. Omvendt tror vi også, at der er et stort opsparet behov blandt danskerne for at komme ud og opleve noget. Så vi er meget fortrøstningsfulde omkring at få en god påske, siger Christian Woller.

Sabrina Lund Jensen og familien var blandt andet på en safaritur inde i parken.
Sabrina Lund Jensen og familien var blandt andet på en safaritur inde i parken.

Erfaringer med i bagagen

Legoland har ifølge direktøren kunnet trække på mange erfaringer fra sidste år, hvor parken efter coronanedlukning kunne få lov at genåbne under restriktioner og anbefalinger fra myndighederne. 

- Vi ved præcis, hvordan vi skal afstandsmarkere rundt omkring i parken, vi har håndsprit ved alle ind- og udgange til forlystelserne og vi oplever, at gæsterne er rigtig gode til at lytte til de ting, vi siger.

I modsætning til genåbningen i sommeren 2020 kan der ifølge direktøren i år være flere gæster ombord i forlystelserne ad gangen, da Legoland har indført et krav om mundbind, hvis man er over 12 år.