LEGOs nye topchef var en almindelig, frisk skoleelev

Generationsskiftet i Lego i Billund tog fart torsdag.

Kjeld Kirk Kristiansen går af som næstformand i bestyrelsen i Lego og formand for Lego Fonden. Han sender stafetten videre til sin søn, 37-årige Thomas Kirk Kristiansen.

Dermed er det slået fast han er den af en søskendeflok på tre, der skal varetage ejerrollen i fremtiden.

Han var dygtig, men kunne måske godt have brugt lidt flere kræfter. Han fik lov til at være dreng, og det er en god ting.

Thomas Kirk Kristiansen har holdt sig næsten uden for mediernes søgelys. Torsdag havde han kun en skriftlig kommentar til udnævnelsen.

- Passionen for leg og læring har altid været drivkraften i min familie, og det er vigtigt for mig at være med til at føre den arv videre.

For at finde ud af, hvem LEGOs nye topchef egentlig er, har TV SYD torsdag besøgt Tomas Kirk Kristiansens tidligere folkeskole i Billund. I begyndelsen af 1990’erne gik han på Enggårdsskolen. I dag hedder skolen International School Billund.

- Jeg husker Thomas som en almindelig, frisk skoleelev. Han passede sine ting, men gjorde ikke overvældende meget ved det daglige arbejde. Han havde gode evner, men en større indsats havde givet ham større resultater. Intet alarmerende, men det havde givet større resultater, fortæller Thomas Kirk Kristiansens tidligere engelsklærer og viceinspektør, Ole Sørensen, til TV SYD.

Eleverne og lærere var godt klar over, at Thomas Kirk Kristiansen kom fra Lego. Det ændrede ikke på noget.

- Der var ikke nogen, der kunne se på hans opførsel, at han kom fra Legofamilien. Det synes jeg er positivt. Han var dygtig, men kunne måske godt have brugt lidt flere kræfter. Han fik lov til at være dreng, og det er en god ting, forklarer hans tidligere tysklærer Niels Helbo.

Thomas Kirk Kristiansen voksede op på en villavej ved siden af LEGO i Billund. I dag bor han på Nordfyn. En af hans store passioner er heste.

37-årige Thomas Kirk Kristiansen er uddannet markedsøkonom. Siden 2004 har han været i LEGO på en række forskellige oplæringsforløb i virksomheden. Nu er han med i topledelsen med en række poster. Mest markant er udnævnelsen til næstformand i LEGO A/S-bestyrelsen.