Lokale S-politikere går ikke ram forbi

Henrik Dam Kristensen, Bjarne Corydon og Jacob Bjerregaard er blandt de socialdemokrater, der bliver omtalt i den meget omtalte bog, Den hemmelige socialdemokrat.

Nu kan du komme med helt ind i de lukkede møder i Socialdemokraternes gruppeværelse på Christiansborg, efter at en anonym socialdemokrat i en ny bog beskriver partiet indefra gennem de seneste ni år.

Det er en historie om de alliancer og magtopgør, som har præget partiet, siden Helle Thorning-Schmidt (S) blev valgt som formand i 2005 foran Frank Jensen.

Bogen hedder "Den hemmelige socialdemokrat", og forfatteren er anonym. Bogen er skrevet af et mangeårigt og stadig aktivt medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe med en fortid i partiets organisation. Den udkommer mandag på forlaget Peoples Press.

Blandt de mange, der nævnes og refereres er Henrik Dam Kristensen, Bjarne Corydon og Jacob Bjerregaard.

"Jacob Bjerregaard henledte engang min opmærksomhed på ligheden mellem Bjarne Corydon og den elskelige grønne tegnefilms-trold Shrek"

Her er et par andre citater med lokal interesse:

Om Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon:

"Som du måske har bemærket, har jeg ikke skrevet meget om Bjarne Corydon og Helle Thorning-Schmidt. Forklaringen er, at de holder sig for sig selv og ikke er nogen integreret del af folketingsgruppens liv. For mange af os er de fjerne og nærmest ukendte personer, der indimellem kommer på fransk visit på de vigtigste gruppemøder."

Om Bjarne Corydon:

"Jacob Bjerregaard henledte engang min opmærksomhed på ligheden mellem Bjarne Corydon og den elskelige grønne tegnefilms-trold Shrek, der kan blive noget så forbandet, når nogen forstyrrer idyllen i hans lille dam. Tag ikke fejl: Finansministerens temperament slår gnister, når tingene ikke går hans vej."

- Jeg har ikke læst bogen endnu, men jeg synes, det er ukollegialt at skrive en anonym bog om den slags. Så må man hellere stå frem, blandt andet fordi der jo sagtens kan være forskellige opfattelser af, hvad der faktisk skete i den og den situation, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen.

Heller ikke Jacob Bjerregaard er begejstret, hvad tydeligt fremgår af hans kommentar på Twitter:

Benny Engelbrecht kommenterer også bogen på Facebook: