Lokale Venstre-folk siger nej til sundhedsreform

Kun et ud af 15 lokale venstre-regionsrådsmedlemmer støtter en sundhedsreform, der fjerner regionsrådene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ventes i løbet af få dage at præsentere sit længe ventede udspil til en sundhedsreform.

Undervejs er der blevet luftet en række elementer - blandt andet at udspillet rummer oprettelse af 21 nye såkaldte sundhedsfællesskaber. De skal bygges op omkring lokale sygehuse rundt om i landet.  

Det er fortsat uklart, hvad der så skal ske med regionerne. Og det skaber røre i Venstre.

10 gange "nej" fra Region Syddanmark

TV SYD har ringet rundt og hørt, hvad de 14 Venstre-medlemmer af regionsrådet i Region Syddanmark svarer på spørgsmålet "Støtter du en sundhedsreform, hvis den betyder, at regionsrådene bliver nedlagt?"

10 medlemmer med regionsformand Stephanie Lose (V) i spidsen siger klart "nej", mens tre svarer "ved ikke".

quote

Jeg sætter forbedringer af borgernes sundhed og helbred over min egen taburet.

Kristian Nørgaard, regionsrådsmedlem, (V), Grindsted

Kun den nuværende næstformand for regionens sundhedsudvalg, Kristian Nørgaard, er som udgangspunkt positiv indstillet over for en sundhedsreform, der ændrer på de nuværende regioner:

- Det er altid sundt at diskutere, hvordan man kan forbedre tingene. Jeg sætter forbedringer af borgernes sundhed og helbred over min egen taburet. Det er dog vigtigt for mig, at der fortsat vil være en politisk styring af sundhedsområdet, siger Kristian Nørgaard i en uddybning af sit "ja".

Frygter for demokratiet

Erik Vinther, Hornsyld, der sidder i regionsrådet for Region Midtjylland, frygter, at en sundhedsreform uden regionsråd vil svække demokratiet.

quote

Jeg er helt med på at tænke nyt - men uden regionsråd bliver der et demokratisk underskud.

Erik Vinther, regionsrådsmedlem (V), Hornsyld

- Mange af de ting, som vi hører, at regeringen ønsker af forandringer, er vi faktisk allerede i gang med i regionerne. Jeg er helt med på at tænke nyt. Men uden regionsråd bliver der et demokratisk underskud, siger Erik Vinther (V) til TV SYD.

Sådan svarer de: