Lufthavn venter på vaccinationer

Ledelsen i Billund Lufthavn ser frem til, at corona-vaccinationerne når så stort et antal, at det igen bliver muligt at rejse på flyferie.

Efter et år med gigantisk fald i passagertallet i Billund Lufthavn har lufthavnens ledelse og den øvrige rejsebranche hårdt brug for en udmelding fra regeringen om, hvornår danskerne kan komme syd på, og turisterne kan lande i Danmark igen.

I marts 2021 er der kun gået 13.585 passagerer ind og ud af Billund Lufthavn. Det svarer til en nedgang på 94,5 procent i forhold til marts 2019 - og en nedgang på 86,9 procent målt mod marts 2020.

– Vi står som forventet igen med en måned med lav aktivitet. Det samme forventer vi i april, derfra skulle aktiviteten gerne begynde at vende, men det afhænger af, hvornår regeringen kommer med en udmelding om, hvordan sommeren ser ud for rejsebranchen. Vi ved, at danskerne står på spring til at købe flybilletter og pakkerejser, men det hele afhænger af, hvornår der kommer klarhed over sommeren, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Flyselskaber er klar

Flyselskaberne står klar, og der kommer flere og flere nye ruter. Senest har Ryanair lanceret to nye ruter fra Billund Lufthavn til henholdsvis  Chania på Kreta og Bologna i Italien, som kommer efter en lang række rutenyheder fra Vueling, Swiss, Turkish Airlines og Animawings.

– Vi noterer os, at der er bred politisk enighed om, at Danmark skal åbne helt op, når alle over 50 år er vaccineret. Det er vores forventning og forhåbning, at det ligeledes gælder danskernes mulighed for at rejse indenfor Europa, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund..

I marts har der til gengæld været stor aktivitet med chartrede fragtfly. Der har bl.a. været besøg af fem store jumbojets, B747, der har fløjet avlsgrise til Kina.