Lys i mørket: Lufthavn får tre nye ruter til Spaniens sol

Midt i corona-mørket med kun få passagerer og fly kan Billund Lufthavn se frem til tre nye ruter til juni

Fra 18. juni slår fly fra det spanske flyselskab Vueling landingsstellet ud for første gang i Billund Lufthavn med tre nye ruter til  Barcelona, Malaga og Mallorca.

quote

Det er et samarbejde, der længe har stået højt på vores prioriteringsliste

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

Det vækker stor begejstring i Danmarks andenstørste lufthavn, at det spanske lavpris-selskab Vueling slår dørene op for tre ruter fra Billund Lufthavn.

- Vi er stolte af, at vi nu samarbejder med Vueling. Det er et samarbejde, der længe har stået højt på vores prioriteringsliste, siger Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Spanske turister til Billund

Mallorca og Malaga er populære chartermål for danskere, og Barcelona er også en populær storbydestination for danskerne, men det er ikke kun danske turister, der kommer til at flyve mellem Barcelona og Billund. Der kommer også til at flyve spanske turister til Danmark.

– Vi har attraktive UNESCO-kulturarvsområder, flere attraktioner heriblandt Legoland, og så er vi stærke på gastronomi. Og med Vuelings popularitet i Spanien, vil de helt sikkert også bringe turister med til Danmark, fastslår Jan Hessellund.

Samarbejde med Vueling har længe har stået højt på vores prioriteringsliste, siger Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.
Samarbejde med Vueling har længe har stået højt på vores prioriteringsliste, siger Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

– Rejsetiderne er ikke kun attraktive for de danske turister, men også for de spanske turister. Så vi har store forhåbninger og ser meget frem til det her samarbejde.

Ruten fra Barcelona lander og letter fra hovedlufthavnen Barcelona-El Prat Airport og flyver mandage og fredage, hvilket er ideelle rejsedage for de danske rejsende, der vil på storbyferie i den catalonske storby Barcelona.

Hver onsdag og lørdag fra 19. juni flyver Vueling også danske turister til varmere himmelstrøg til Palma på Mallorca og Malaga.