Mærsk-chef direktør i Lego- selskab

Pengetanken i Lego - selskabet Kirkbi A/S - får ny direktør. Det bliver den tidligere finansdirektør i A.P. Møller-Mærsk Søren Thorup Sørensen.

Den tidligere finansdirektør og partner i A.P. Møller-Mærsk, 44-årige Søren Thorup Sørensen, bliver 1. marts ny administrerende direktør i Lego-koncernens pengetankt Kirkbi A/S.

Legos ejer og bestyrelsesformand, Kjeld Kirk Kristiansen, oplyser, at med valget af Søren Thorup Sørensen får Kirkbi en kapacitet inden for det finansielle område med erfaring fra international finans- og erhvervsliv.

Stoppede efter kun tre år

Søren Thorup Sørensen stoppede overraskende efter kun tre år som finansdirektør i Mærsk i maj 2009. Baggrunden blev angivet som helbredsproblemer.

Søren Thorup Sørensen siger i dag, at han glæder sig meget til at deltage i den fortsatte udvikling af Kirkbi og ser frem til allerede fra marts at lære Kirkbi-organisationen at kende.

Egenkapital på 14,5 mia. kr.

Den nye direktør afløser juridisk direktør Poul Hartvig Nielsen, som har været konstitueret i stillingen siden september 2009. Forinden var Kirkbis daværende direktør Jens Nordahl blevet fyret efter et regnskabsunderskud på en halv milliard kroner.

Kirkbi A/S er et investerings- og holdingselskab, som er ejet af Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn. Selskabet har hovedsæde i Billund, og ud over en bred portefølje af investeringer ejer Kirkbi 75 procent af Lego Koncernen, mens de øvrige 25 procent ejes af Lego Fonden.

Desuden har Kirkbi en betydelig minoritetspost i Merlin Entertainments Group, der blandt andet ejer Legoland Parkerne.

Kirkbi havde ved udgangen af 2008 en egenkapital på 14,5 milliarder kroner.