Massiv interesse for fiskekonkurrence

Stør Cup 2017 åbnede i dag med det første heat, hvor der bliver fisket ved Donslund Mølle.

Lørdag blev snøren kastet ud til første heat i Stør Cup 2017, der afvikles ved Donslund Mølle. Her vil fiskere fra hele landet henover tolv timer dyste om at fange den største Stør. De tre bedste fra dagens heat går videre til finalen, hvor der konkurreres i 30 timer.

Der afvikles 10 heat og en finalen i løbet af sæsonen. 

Knud Jørgensen, der er indehaver af fiskersøerne ved Donslund Mølle, er med i konkurrencen for første gang. For ham er noget af de bedste ved konkurrencen at se koncentrationen hos fiskerne og opleve de adrenalin-kick, de får, når der er bid. Det er en oplevelse, som mange gerne vil have. 

- Efter otte dage var der fyldt op. Der var måske endda dobbelt så mange, der gerne ville være med i Stør Cuppen. Det er helt overvældende så mange folk, der kommer, siger Knud Jørgensen til TV SYD.

 En af dagens deltagere er Dado Mutnica, for ham er det også suset i maven, der noget af det, der tiltaler ham ved fiskeri.

- Og så er det jo altid sjovere at fange den største fisk, siger Dado Mutnica til TV SYD.

Han forklarer, at det kræver meget mere end held, at være god i en fiskekonkurrence.

- Man skal have det rigtige forfang og madding, krogen skal også være i orden, så der er flere ting. Det er ikke ren held altid, så man kan være heldig, men man skal også være lidt god, siger han.

Deltagerne i Stør Cup 2017 har mulighed for at fange fisk, der vejer helt op til 90 kilo.  Når støren er blevet målt og vejet, bliver den sat ud i søen igen.