Minister klar til aftale om bane til Billund

Pia Olsen Dyhr ser ikke længere forhindringer i forhold til at lukke en aftale om togfonden med DF og EL.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) er åben over for at undersøge en letbane mellem Vejle og Billund, som Dansk Folkeparti og trafikordfører Kim Christiansen (DF) ønsker.

En aftale kan derfor lande tirsdag, siger hun.

- Jeg er meget positiv over for at diskutere alternative muligheder og også åben over for at diskutere en letbaneløsning.

- Hvis Kim Christiansen melder tilbage, at det er det, Dansk Folkeparti ønsker, så synes jeg, vi skal mødes i eftermiddag og lukke en aftale, siger Pia Olsen Dyhr.

Forhandlingerne om togfonden strandede mandag aften efter krav fra Dansk Folkeparti om en letbane til Billund.

Dansk Folkeparti er også klar til, at lukke en politisk aftale om togfonden allerede tirsdag.

Men det kræver, at transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og Enhedslisten går med til at lade Transportministeriet undersøge om den bedste løsning er en jernbane eller en letbane mellem Vejle og Billund.

Det siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, efter et gruppemøde tirsdag formiddag.

- Nu vil jeg starte med at ringe til ministeren og sige, at vi er klar til at lukke den her aftale, hvis ministeriet er med til at få undersøgt de her muligheder. Jeg har fået mandat til at vi lukker den her aftale, siger han.

Ifølge Kim Christiansen skal det stå helt klart, hvad der giver mest mening i lokalområdet. En jernbane eller en letbane.

- Det er helt fornuftigt at spørge lokalt, så man får den bedste løsning, og det er det arbejde, vi gerne vil sætte i gang.

- Jeg tror, vi kan tage det her over telefonen. Men hvis det kræver en kop kaffe i ministeriet, så er jeg også klar til det, siger han.