Modtagere af julehjælp skal gøres aktive

Dansk Folkehjælp forsøger nu at gøre modtagere af julehjælp til aktive borgere, der kan være med til at bidrage til det danske velfærdssamfund.

Organisationen sætter fokus på netværksdannelse og inklusion samt på at gøre modtagere af julehjælp til en lokal ressource for deres eget nærområde. Det sker med et pilotprojekt i ti udvalgte byer bl.a. i Vejle, Grindsted, Vamdrup, og Vejen.

Dansk Folkehjælp, som er en af de største formidlere af julehjælp herhjemme, sætter fokus på ressourceopbygning hos julehjælpsmodtagere. Med FamilieNET VIKAN, som projektet hedder, vil Dansk Folkehjælp arbejde med at få udsatte og isolerede familier inkluderet i et netværk for familierne selv og samtidig gøre dem til en vigtig social ressource i lokalsamfundet.

- Vi vil gerne være med til at gøre vores julehjælpsmodtagere til mere end blot modtagere. I Dansk Folkehjælp er vi optaget af, at alle mennesker kan bidrage til det danske velfærdssamfund og være et aktiv for eget lokalområde, selvom de lever et liv i fattigdom med mange daglige udfordringer, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

 

Fakta: