Mystik: 29 heste væk efter brand

En 56-årig mand fra Hejnsvig blev for tre uger siden fradømt retten til at holde dyr. Nu viser det sig, at han ejer de 41 udmagrede, som blev fundet efter en voldsom brand ved Grindsted. 12 heste blev aflivet - og i dag er resten forsvundet.

Politikommissær Lars Chr. Thomsen, Billund, bekræfter overfor TV SYD, at ejeren er den 56-årig, som 17. december blev fradømt retten til at holde husdyr i 10 år. Han har dog anket dommen ? og derfor var dyrene ikke fjernet.

Den 56-årig sigtes for vanrøgt af en del af de 41 heste som blev fundet på ejendommen på Grindsted Landevej i Eg vest for Grindsted nytårsnat.

En voldsom brand hærgede stuehuset, som ikke kunne reddes. Brandfolkene koncentrerede sig i stedet om at redde et dusin heste ud af den nærliggende stald.

Det lykkedes at få alle heste ud. Men en dyrlæge konstaterede bagefter, at de 12 heste var så udmagrede ? eller skadet af røg ? og de måtte alle aflives.

I forbindelse med branden blev der fundet 29 andre heste, hvor det skønnedes, at de var i meget dårlig foderstand ? og uplejede. Det førte til, at den 56-årig blev sigtet for vanrøgt ? igen.

Torsdag formiddag besøgte politi og dyrlæge igen ejendommen for at se til de 29 heste. Men nu var alle væk.

Lars Chr. Thomsen er overbevist om, at det er ejeren, der har fjernet dem.

TV SYD har talt med hestenes ejer. Han benægter, at han selv har fjernet hestene.

- Har du meldt dem stjålet?

- Nej, det har jeg ikke haft tid til, svarede han.

Politiet har gennemsøgt en række naboejendomme uden at finde spor af hestene.

Årsagen til branden i stuehuset kender politiet ikke. Men det er udelukket, at den skulle være antændt af fyrværkeri selv om branden blev opdaget ved årsskiftet.