Næste generation klar til at tage over i Lego

Kjeld Kirk Kristiansen er ved at overdrage tunge poster og indflydelse i den globale legetøjskoncern Lego til sin søn.

Generationsskiftet har været under forberedelse i næsten ti år. Legetøjskoncernens mange ansatte er blevet orienteret om, at familieoverhovedet er i gang med at trække sig fra livsværket.

- Det er blevet kommunikeret internt, at et glidende generationsskifte er i gang, siger Legos topchef Jørgen Vig Knudstorp til Berlingske Business.

Arvtageren er i dag på plads, bekræfter topchefen samtidig. Det er Kjeld Kirk Kristiansens mellemste barn i en børneflok på tre, Thomas Kirk Kristiansen, der har sagt ja til at overtage nøglerne til Lego-koncernen.

Han har hovedsageligt været beskæftiget i sit eget stutteri Kirk Arabians, og han har ingen erhvervserfaring fra handels- eller industrivirksomheder. Efter en grundig indkøringsperiode er han dog klar til at overtage den tunge familiearv og magten over milliardkoncernen, der er blandt de største i Danmark og verdens største i sin industri.

- Når man kigger alle posterne igennem, kan man se, at Kjeld har siddet og sidder i mange af selskaberne, men situationen er nu, at Thomas bliver kørt i stilling til at glide ind i de poster,« siger topchef Jørgen Vig Knuds­torp,  der fortæller, at de to i dag er i tæt dialog om de vigtigste beslutninger i virksomheden.