Næste Lego-film får premiere i 2017

Første animationsfilm om de danske byggeklodser sælger godt. Toer er på vej og rammer biograferne i maj 2017.

Opfølgeren til den succesfulde film "The Lego Movie", om de danske Lego-klodser rammer biograferne om lidt over tre år.

Det amerikanske filmselskab Warner Brothers afslørede for nylig, at endnu en film er på vej på det store lærred, og nu er premieredatoen fastsat: 26. maj 2017.

Det klodsede eventyr, som blandt andet Will Ferrell, Will Arnett og Elizabeth Banks lægger stemmer til, indbragte 69,1 millioner dollar i løbet af åbningsweekenden tidligere på måneden.

Det var den bedste åbningsweekend for en film på det amerikanske marked i det nye år. Lego-filmen ventes at fortsætte succesen og blive den mest populære film i de amerikanske og canadiske biografer for tredje weekend i træk.

Warner Brothers, der står bag klassiske tegnefilmssucceser som "Looney Tunes" og "Animaniacs", har over de seneste år stået i skyggen af blandt andet Disney, DreamWorks Animation og Fox's Blue Sky Studios på animationsområdet.

Selskabet bag Lego-filmen vandt for otte år siden en Oscar for bedste animation med "Happy Feet". Men både den film og andre animationsfilm var engangshit.

Men med de verdenskendte danske klodser er der mulighed for mange film, lyder det fra Warner Brothers.

Chefen for distribution hos Warner Brothers har tidligere forklaret succesen med, at filmen rammer alle aldersgrupper.

- Filmen er både for en på fem år og en på 85. Fem-årige nyder den, deres store søskende nyder den, deres forældre nyder den, og deres bedsteforældre nyder den, sagde distributionschef Dan Fellman til AFP efter premieren.