TV der bevæger dig

Når livet slutter, begynder Claus og Evalds arbejde

TV SYD har premiere på en ny lørdagsserie om bedemænd, hvor seerne kommer med helt ind i kapellet og rustvognen.

00:47

- Det nemme ved jobbet er at køre fra a til b, siger Claus Madsen, der sammen med sin far medvirker i TV SYD-serien 'Bedemændene'. Video: STV/TV SYD

5.000.

Så mange mennesker har Evald og Claus Madsen sendt afsted på den sidste rejse de seneste 12 år.

De driver bedemandsforretning sammen i Grindsted - faktisk Syddanmarks største - og udover at være kolleger er de også far og søn.

I en ny serie på TV SYD kommer seerne helt tæt på de to bedemænd, der giver et indblik i en hverdag, som de færreste kender til.

Læs også Første gang Claus kørte rundt med en død: - Følte, jeg havde fødder helt oppe i nakken

I første afsnit af 'Bedemændene', som serien hedder, kommer Evald til låste døre i sygehusets kapel, og Claus må hente hjælp fra yngste generation til at assistere ved en bisættelse. Serien har premiere lørdag aften.

- Jeg synes, det er en vigtig del af livet at tale om, at det slutter, og det er en god public service-opgave at fortælle, hvad vi skal tage stilling til og se det på en rolig og hyggelig måde, siger Betina Bendix, der er direktør for TV SYD.

- Det er vigtigt, at vi skaber en stemning omkring det, og at det ikke er noget at være bange for, når man skal i kontakt med en bedemand. De er skønne, og de leverer det meget lunt og hjertevarmt.

Du kan se et klip fra ’Bedemændene’ øverst i artiklen.

Første afsnit løber over skærmen lørdag 5. januar klokken 19.30 på TV SYD og kan også ses på tvsyd.dk.