TV der bevæger dig

Nicki og Michael floppede

Det danske grand prix i speedway blev lidt af et flop for de lokale deltagere. Hverken Nicki Pedersen, der kører for Holsted, eller Michael Jepsen Jensen fra Grindsted kvalificerede sig til semifinalerne.

Der var ingen champagne lørdag aften til Nicki Pedersen og michael Jepsen Jensen. (arkivfoto) Foto: Sportxpress

Efter et stort flop i det danske speedway-grand prix, erkender Nicki Pedersen, at verdensmesterskabet er tabt.

Med kun syv point efter de første 20 heat, formåede den tredobbelte danske verdensmester i speedway, Nicki Pedersen, ikke at kvalificere sig til semifinalen i dette års danske grand prix, der fandt sted i Parken lørdag aften.

Og den 36-årige speedway-veteran erkender, at han har misset sin chance for at blive verdens bedste i 2013.

- Jeg tror ikke på, at jeg bliver verdensmester i år. Ikke som det ser ud lige pt.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er skuffet. Det er jeg, siger Nicki Pedersen umiddelbart efter finalen i det danske grand prix, hvor den kun 21-årige australier Darcy Ward endte op med at ræse af sted med sejren.

Nicki Pedersen kom ellers godt fra start og vandt sit første heat. Men herefter begyndte det at gå ned ad bakke for den rutinerede speedwaykører.

Efter fire dårlige heat var Michael Jepsen Jensen glad for at slutte af med en heatsejr i Parken.

Det kørte ikke, som 21-årige Michael Jepsen Jensen ellers havde håbet på, da han lørdag aften missede semifinalerne i det danske speedway grand prix i Parken.

Den danske U/21-verdensmester, der for andet år i træk var med på et wildcard, er dog glad for, at han formåede at brage af sted med sejren i sit femte og sidste heat.

- Det er selvfølgelig en lettelse, at jeg vandt mit sidste heat. Også at jeg fik vist publikum, at det godt kunne lade sige gøre.

- Men jeg følte egentlig, at det var okay i alle fem heat. Og grejet kørte også okay, selvom vi godt nok ændrer lidt på det hele tiden for at gøre det bedre, siger Jepsen, der gav afkald på at forsvare sin titel som U/21-verdensmester for at køre med i Parken.

Men selvom han er skuffet over, at det ikke lykkedes ham at gå videre til semifinalerne, som han ellers havde håbet på, så fortryder han ikke sin prioritering.

Spørgsmål: Fortryder du, at du meldte afbud til U/21-VM?

- Nej, overhovedet ikke. Jeg har ikke lyst til at køre U/21-serien. Så det har jeg overhovedet ikke fortrudt.

- Jeg føler, at det tager for meget tid i forhold til, hvad jeg har kunnet bruge det til det sidste år, siger det unge speedway-talent, der inden lørdagens ræs i Parken udtalte, at han føler sig klar til at køre med i hele VM-serien allerede til næste år.

Og den overbevisning har han stadig trods lørdagens skuffelse.

- Jeg føler stadig 100 procent, at jeg er klar til VM-serien. Jeg synes selv, at jeg i dag gør det lige så godt som Nicki Pedersen, der kører fast med i serien.

- Så det er jeg overhovedet ikke i tvivl om. Det kan jeg lige så godt som alle de andre, siger Jepsen og afviser, at det var nerver, der spolerede hans ræs.

- Jeg følte ikke, at der var nerver på. Det er i hvert fald ikke noget, jeg har tænkt over.

- Tværtimod, så kunne jeg mærke, da jeg kørte ind, at selvom jeg ikke havde gjort det, som jeg gerne ville have gjort, så var publikum der stadigvæk.

- Og det betyder sindssygt meget. Det giver dig et kick. Men det er selvfølgelig træls, at jeg så ikke kunne leve op til det, siger Michael Jepsen Jensen.

Mere sport