TV der bevæger dig

Nu går akut-lægerne på vingerne

Om en uge bliver den nye og landsdækkede lægehelikoptertjeneste en realitet. Det sker onsdag, når helikopterne på de nye baser i Ringsted, Skive og Billund tages i brug.

Fra 1. oktober har de danske regioner tre akutlægehelikoptere på vagt døgnet rundt. Akutlægehelikopterne får baser i Ringsted, Skive og Billund og er særligt møntet på alvorligt syge og tilskadekomne patienter. De tre akutlægehelikoptere skal virke som et supplement til de eksisterende

akutberedskaber. Baserne er opbygget næsten ens, så personalet hurtigt og nemt kan finde rundt, uanset hvor de bliver sat ind.

Til akutlægehelikopterne er der tilknyttet 35 læger. De er alle erfarne speciallæger i anæstesiologi som indbefatter bedøvelse, intensiv behandling og akut præhospital indsats. Som i forhold til det øvrige personale på helikopterne er der krav om, at lægerne skal være i god fysisk form.

Det er selskabet Norsk Luftambulanse, som skal drive helikopterne, der er af typen EC 135 P2e.

Region Syddanmark har netop besluttet, at regionens samarbejde med den tyske akutlægehelikopter i Nibøl fortsætter sideløbende med denye danske ordning.