Ny børnejournalistuddannelse i Billund

21 børn er lige nu i gang med at lære hvordan man arbejder som journalist i Billund.

Børnenes Hovedstad i Billund er i disse dage i gang med et nyt initiativ, der er for børn med en lille journalist gemt i maven.

Børnejournalistuddannelsen, som forløbet hedder, er en miniuddannelse for børn, der går i 5. klasse, som elsker at fortælle historier og interesserer sig for samfundet.

Uddannelsen varer i alt 13 uger og foregår i børnenes fritid, men i disse dage er alle 21 børn samlet i Billund til en boot-camp, der sparker forløbet i gang.

- I Børnenes Hovedstad har vi et helt særligt fokus på at tilbyde børn sjove og spændende muligheder for at lære gennem leg og for at udvikle sig til nysgerrige og skabende borgere i samfundet. Vi er derfor rigtig glade for at kunne lancere journalistuddannelsen, hvor børn, der går rundt med en journalistspire i maven, kan prøve kræfter med faget gennem et sjovt, kreativt og inspirerende forløb, siger Mette Højborg, der er direktør i Capital of Children Office i en pressemeddelelse.

De 21 børn kommer fra skoler fra hele landet, og får lov til at komme i praktik på DR Ultra og Berlingskes børnemedie Kid's News. Uddannelsen som børnejournalist er gratis, og er lavet i et samarbejde mellem Børnenes Hovedstad, DR, Berlingske, Syddansk Universitet og Microsoft.