Ny direktør henvendte sig selv til Lego

Legos nye topchef Niels B. Christiansen afslører, at han selv sendte en føler ud til Lego.

Legos nye direktør fra 1. oktober, Niels B. Christiansen, er ikke headhuntet til legetøjskoncernen. Det er derimod foregået på god gammeldags facon ved, at han selv henvendte sig til bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp.

Det fremgår af en mail, som han torsdag eftermiddag har sendt til TV SYD under sin aktuelle forretningsrejse til USA.

I den svarer han på følgende tre spørgsmål:

Var det dig eller LEGO, der fik ideen?
- Jeg rakte ud til Jørgen (Vig Knudstorp, bestyrelsesformand, red.) for at høre mere. LEGO Koncernen er en fantastisk virksomhed, som jeg altid har beundret; det vidunderlige brand, den måde virksomheden drives og det formål, virksomheden har, som inspirerer børn gennem legen.

Hvad er dine kriterier for, at du bliver en succes som topchef i LEGO?
Virksomhedens mission om at inspirere og udvikle børn gennem leg stemmer overens med mine egne værdier.  Kirk Kristiansen-familien udgør et forbillede som ejere gennem deres fokus på LEGO Klodsen og deres langsigtede vision for virksomheden, og den måde, de tænker på samfundet, er beundringsværdig. Jeg ser frem til at begynde i virksomheden, og fortsætte med at bringe LEGO leg ud til endnu flere børn.
 

Hvad er LEGOs største udfordring set med dine øjne?
Lige nu ser jeg med begejstring frem til at begynde i det nye job. Det vil være meget, jeg skal lære, og det vil tage tid at lære forretningen, børnene, der elsker LEGO leg, og de folk, der gør virksomheden så fantastisk, at kende. Da jeg ikke er begyndt endnu, er det ganske enkelt for tidligt at indtage en position på de forskellige aspekter af forretningen.