TV der bevæger dig

Ny rekord: Billund kom over 3,5 millioner passagerer

I dagene mellem jul og nytår rejste passager nummer 3,5 million gennem Billund Lufthavn, og derved passerede lufthavnen endnu et skarpt hjørne og satte ny rekord.

Helt nøjagtigt rejste 3.506.209 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på godt 130.000 passagerer i 2018. Foto: John Melin, TV SYD

Det er kun to år siden, at lufthavnen kom over 3 millioner passagerer for første gang nogensinde.

Helt nøjagtigt rejste 3.506.209 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på godt 130.000 passagerer i 2018.

2018 blev dermed det niende år i træk, at lufthavnen kunne melde om stigning i passagertallet. 

Der er øget rejselyst hos både virksomheder og private rejsende.

Jesper Klausholm, marketingschef, Billund Lufthavn

Væksten i 2018 sker på baggrund af, at flyselskaber som Widerøe, Wizz Air, Ryanair og LOT har åbnet en række nye ruter, og samtidig har flyselskaberne fastholdt en høj belægning på flyene fra Billund. 

- De mange nye ruter, som vi har fået i 2018, er en del af forklaringen på vores fremgang. Samtidig er der øget rejselyst hos både virksomheder og private rejsende, siger Billund Lufthavns marketingschef Jesper Klausholm til TV SYD.

Han ser også lyst på udsigterne for 2019. Norwegian har netop offentliggjort nye ruter fra Billund til Malaga, Mallorca, Algarve samt Azorerne og tager dermed over, hvor det konkursramte Primera Air slap. Samtidig åbner Ryanair og Wizz Air i foråret nye ruter til Prag, Edinburgh, Kiev og Krakow.