Offentlig transport bliver billigere for unge i denne kommune: For få busafgange i landdistrikterne

Nu kan flere unge bruge tilbuddet FlexUng i Billund Kommune. Særligt i Billund Kommunes landdistrikter bliver det dermed billigere for unge at rejse

Nu kan flere unge bruge tilbuddet FlexUng, som er en billig og nem transportmulighed.

Billund Kommune har netop åbnet for, at man kan benytte sig af tilbuddet, hvis man i forvejen har et Ung Billund Kort. Man skal bare sende en ansøgning via billund.dk/flexung.

quote

Det er vigtigt for at sikre, at man også som ung i vores landdistrikter kan komme rundt med offentlig transport.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Nyhus.

Tidligere skulle man have Ungdomskort for at bruge FlexUng, men nu får unge med Ung Billund Kort altså også adgang.

- Næsten dobbelt så mange har Ung Billund Kort i forhold til Ungdomskort, så med ændringen sørger vi for, at billigere offentlig transport nu er tilgængeligt for mange flere. Det er vigtigt for at sikre, at man også som ung i vores landdistrikter kan komme rundt med offentlig transport, skriver formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Nyhus, i en pressemeddelelse.

Få busafgange i kommunens landdistrikter 

FlexUng er stort set identisk med den ”almindelige” Flextur, hvor man kan bestille kørsel fra dør til dør. Forskellen er, at man skal ansøge via billund.dk/flexung for at kunne benytte sig af tilbuddet, og tilbuddet gælder kun inden for kommunegrænsen. Til gengæld er FlexUng halv pris i forhold til en almindelig FlexTur.

Billund Kommune tilbyder FlexUng, fordi mange unge bor i kommunens landdistrikter, hvor der er få busafgange.