Optur på alle fronter i Billund

I maj måned rejste 243.286 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 19.490 passagerer i forhold til maj sidste år, hvilket er en fremgang på 8,7 procent.

Udenrigsrutetrafikken havde i alt 159.713 rejsende, hvilket er en stigning på 10.260 passagerer.

Amsterdam, London, Frankfurt og Oslo er fortsat de største destinationer, men også sommerruterne begynder at tage fart.

- Det er utrolig dejligt at se, at udenrigsruterne fortsætter med at stige. Det har været en tendens gennem lang tid, og det er meget glædeligt, at vestdanskerne fortsætter med at vælge at flyve ud fra Billund, når de skal på rejse. Det giver optimisme og tro på, at vi fortsat kan tiltrække nye ruter i de kommende år, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde 71.711 rejsende i maj måned, hvilket stort set er det samme som sidste år, idet der er tale om en lille stigning på 142 passagerer.

Stigning på 1147 procent

Indenrigstrafikken viser - naturligvis - en helt utrolig stor stigning. I alt rejste 10.344 passagerer med indenrigsruten til København, hvilket er en stigning på astronomiske 1147 procent.

Det skyldes selvfølgelig, at Cimber Sterling gik konkurs den 3. maj sidste år, og at indenrigsruten var ubetjent frem til medio august 2012. Så de kommende måneder vil på papiret vise store stigninger.

- I virkeligheden er der tale om, at indenrigsruten er tilbage på det tidligere niveau, hvilket er ganske tilfredsstillende, fastslår lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.