TV der bevæger dig

Pengehund opsnuser kvart million kr.

Pengehunden Midas har i to omgange fredag morgen fundet en kvart million kroner, som passagerer forsøgte at slippe ud af Danmark med via Billund Lufthavn.

Pengehunden Midas er under oplæring til at opsnuse store beløb. I dag fandt den unge hund en kvart million. (Foto: Skat)

Midas, som er hjemmehørende i Silkeborg, udførte den udgående pengekontrol i lufthavnen fredag morgen. Først markerede Midas på en overfrakker, som en herboende marokkaner havde over armen. I frakken var der 50.000 kr. Senere blev der så fundet ca. 75.000 kr. i hans taske.

Senere markere den specialtrænede hund på en stor håndtaske, som en svensk libaneser har med sig på vej til Libanon. I tasken er der ca. 117.000 kr.

Ejer: Utrolig stolt

- Jeg er da utrolig stolt af Midas. Han er kun et år gammel, og er jo stadig under uddannelse til ?pengehund?. Han har fundet penge tidligere, men aldrig så store beløb, siger Per B. Andren til TV SYD.

Hvis man forsøger at udføre mere end ca. 75.000 kr. uden at angive det til toldmyndighederne, udløser det en bøde på 25 procent af det, der ligger over de 75.000 kr.

I dagens to tilfælde er der er udstedt bøder på henholdsvis 12.000 og 10.000 kr.

- Det er en flot debut for pengehunden Midas, konstaterer Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Læs mere om reglerne i pjecen "Når du rejser med store pengebeløb".

Store Pengebeløb