TV der bevæger dig

Pingviner flyttede ind

17 Gentoo pingviner vrikkede onsdag ind i deres nye hjem i Legoland, anlægget Penguin Bay, og fik sig en velfortjent dukkert efter en lang flyvetur.

04:24

De små pingviner tager her de første skridt i deres nye hjem.

1 af 2

De 17 pingviner, der alle er født og opvokset i Edinburgh Zoo, er fløjet til Billund i et privatchartret fly, der normalt flyver turister til varmere himmelstrøg.

- Pingvinerne har faktisk "siddet" på hver deres sæde i flyet i hver deres transportkasse under rejsen. Derudover blev temperaturen i kabinen skruet ned til 10 grader, siger biolog Lars Nørholm Jensen.

Efter et hurtigt dyrlægetjek kom pingvinerne ud af deres kasser. De kikkede sig lidt omkring i det nye anlæg, og så stod den ellers på mavedyk fra kanten af det nye bassin.

 Det er mere end to år siden, at de første skitser til Polar Land blev tegnet, og pingvinernes ankomst er derfor en stor dag i Legoland Billund.

- Det næste store øjeblik bliver, når vi kan dele Polar Land med vores gæster, siger Henrik Hörtmann, direktør i Legoland.

Ifølge direktøren venter der gæsterne en reel verdensnyhed, når Legoland åbner det 12.500 kvadratmeter store Polar Land. Det svarer til omkring to fodboldbaner.

Anlæggets rutsjebane Polar X Plorer kombinerer et frit fald på fem meter med en panoramatur forbi de levende pingviner.

Turen fører gæsterne af sted i snescootere forbi polardyr bygget i Lego og ind i et seks meter højt, sneklædt bjerg, hvor snescooterne braser gennem isen i fem meters frit fald.

Polar Land åbner i maj. Anlægget har kostet 75 millioner kroner og er Legoland Billunds største investering nogensinde.

Mere kultur