Plejecenter i Grindsted lukker trods massive protester

Trods mange protester fra borgerne i Grindsted lukker plejecenter og aktivitetshus, Mødestedet. Det har et flertal i byrådet tirsdag aften besluttet.

Opdatering: Artiklen er opdateret klokken 2045 med kommentar fra borgmester Stephanie Storbank, Venstre, efter byrådsmødets afsluttning.

Plejecenter og aktivitetshuset, Mødestedet lukker. Det står klart efter byrådsmødet tirsdag aften.

Det fortæller Vagn Dalgaard Sørensen, der er formand for ældresagen i Billund Kommune, og som har været frontfigur i protesterne mod lukningen af stedet.

- 20 politikere stemte for forslaget om en lukning. Tre imod og en var syg, siger Vagn Dalgaard Sørensen til TV SYD kort efter, at punktet på dagsordenen var behandlet på byrådsmødet. 

Han deltog tirsdag aften i mødet, hvor centeret fik det endelig dødsstød.

Plejecenteret lukker, fordi Billund Kommune hellere vil bruge de 10 millioner kroner, det koster at holde Mødestedet åbent, på at finansiere andre tilbud til ældre.

Borgere i området har ved flere lejligheder protesteret mod lukningen. Mandag deltog blandt andet omkring 1000 mennesker i en protestdemonstration, hvor de også afleverede næste 4000 protestunderskrifter til borgmester Stephanie Storbank, (V).

-  i morgen er vi i gang med at finde alternative løsninger

Borgmester Stephanie Storbank oplyser efter mødet til TV SYD, at kommunen allerede i morgen, onsdag, går i gang med at finde alternative løsninger til både de 15-20 foreninger, der holder til på Mødestedet, samt ikke mindst med finde nye plejehjemspladser til de ældre, som vil flytte fra plejehjemmet.

- Ingen af beboerne bliver flyttet mod deres vilje. Men de vil få tilbudt alternative boliger andre steder i byen, og hvor vi afholder alle ekstraudgifter, der eventuelt vil være forbundet med en flytning. Desuden holder vi nu med at visitere folk til Plejecenter Mødestedet, siger Billunds borgmester, og fortsætter:

- Vi vil også mægtig gerne i dialog med alle foreningerne, så vi kan få afdækket deres behov for faciliteter, så vi også kan hjælpe dem godt på plads i nye omgivelser.

Plejecenter Mødestedet lukker for foreningernes adgang til lokalerne til maj 2024.

- Vi vil gerne give dem mulighed for at afvikle deres vinterarrangementer, før de skal flytte ud, siger Stephanie Storbank.

Mødestedets 27 boliger er lige nu beboet, så derfor er det uvist, hvornår den sidste beboer er ude, og plejeboligerne lukker først da.