Præst og parterapeut

En præst i Hejnsvig har i de sidste fire år rådgivet par om livet og kærligheden inden de skal giftes.

Kærlighed, sex, parterapi og hverdagens små genstridigheder. Det er måske ikke det, man normalt forbinder med den danske folkekirke. Men det er forkert - i hvert fald hvis det står til præsten Frands Erik Nedergaard Pedersen fra Hejnsvig. Gennem fire år har han afholdt kurser for kommende brudepar, som forebyggelse når stormen har lagt sig, og glasuren på bryllupskagen er tørret ind.

Synd for børnene

Idéen om kursusaftenerne bundede i medfølelse for de mange unge konfirmander, der var skilsmissebørn. Præsten begyndte så at overveje, hvordan han kunne hjælpe de trængte forældrepar, der havde ondt i kærligheden, og hvordan, man kunne få dem i tale inden skaden var sket.

- Der er en naturlig kontakt med parrene ved bryllupsforberedelserne, og så tog jeg selv på kursusophold med min egen kone for at mærke det på egen krop. Og så begyndte vi at lave de her vielsesaftener for årets brudepar, siger Frands Erik Nedergaard Pedersen.

I starten var disse kursusaftener udelukkende tre aftener om året for årets interesserede brudepar. Men det spredte sig hurtigt, og folk ville gerne have mere.

Færre skilsmisser

Men det er ikke bare en sludder for en sladder, når de kommende ægtefæller skal lære hinanden bedre at kende. For kærligheden kan gøre ondt, når hverdagen trykker, og en skilsmisseprocent på næsten en tredjedel i Danmark taler sit tydelige sprog - det er så svært at følges ad.

Derfor kan et forebyggende kursus inden rænkerne smedes sammen måske gøre en forskel - i hvert fald er det kun ét par, der ud af de fyrre kursistpar har måttet smide håndklædet i ringen og lade sig skille. For at undgå samme skæbne, har parret Lene Nielsen og Lars Ingemarsson tilmeldt sig netop præstens kursus inden den store dag.

- Kurset har udvidet præstens rolle for os. Han er ikke bare en mand, man siger goddag til om søndagen. Nu ved man, at man også kan bruge ham til andre ting, siger Lene Nielsen.

Lene Nielsen og Lars Ingemarsson skal giftes på lørdag.

Klik HER for at læse mere om kursusaftenerne. - www.vipsamliv.dk