Priskrig gavner de sydjyske lufthavne

Den voldsomme priskrig mellem luftfartselskaberne Cimber Sterling og Norwegian har fået rigtig mange almindelige rejsende fra og til Jylland til at vælge flyveren i stedet for tog eller bil.

Det skriver JydskeVestkysten søndag.

Alene i Billund Lufthavn har der i årets første ni måneder været en vækst på 40 procent i antal passagerer på indenrigsruterne.

Indenrigsruterne boomer i de jyske lufthavne, og selv studerende, der skal hjem til mors kødgryder i weekenderne, er begyndt at flyve, fortæller lufthavnene.

- Det skyldes helt klart priskonkurrencen. Når du uden de store problemer kan komme tur-retur fra Jylland til København for 700 kroner, så er flyveren blevet et reelt alternativ til tog og bil for helt almindelige mennesker, siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Airport.

Sønderborg mærker det også

Sønderborg Lufthavn havde i efterårsferien 55 procent flere indenrigspassagerer end samme uge sidste år, og indtil september i år har lufthavnen haft en vækst på 11 procent passagerer på indenrigsruterne.

- At vi oplevede en så stor vækst i netop efterårsferien viser, at de lave priser også får studerende og andre almindelige mennesker til at tage flyveren, siger lufthavsdirektør Anders Sørensen.

Cimber Sterling, der er landets største på indenrigsruter, har i år 35 procent flere passagerer på indenrigsruterne end sidste år. En ny kundeundersøgelse blandt selskabets kunder viser, at passagererne er et mere bredt udsnit af befolkningen.- Det er ikke længere kun forretningsrejsende, men det er både helt unge og ældre. Flyveren er blevet et alternativ til tog og bil, siger kommunikationschef i Cimber Sterling, Signe Thorup.