TV der bevæger dig

Rejserekord - trods varmebølge

Varmen i juli lagde ikke en dæmper på rejselysten. Billund Lufthavn oplevede det største antal passagerer på en måned i lufthavnens historie.

00:43

Direktør Kjeld Zacho Jørgensen (til venstre) har det store smil fremme efter, at trafiktallene for juli er gjort op. (arkivfoto)

1 af 2

386.087 mennesker gik gennem terminalen i det midtjyske. Det var næsten otte pct. flere end i samme måned sidste år - og knap 25.000 flere end den hidtidige rekordmåned - juli i 2011.

Lille fald i charter

Før sommerferien spåede lufthavnens direktør Kjeld Zacho Jørgensen overfor TV SYD, at juli ville sætte rekorder. Især hvis måneden blev ligeså regnfuld som de forrige år.

- Det solrige danske sommervejr har været en udfordring for charterbureauerne, suiger Kjeld Zacho Jørgensen. Heldigvis er mange vestdanskere alligevel gået ombord i charterflyene for at skifte de hjemlige pligter og gøremål ud med sandstrande, nærvær og eksotisk mad.

Chartertrafikken faldt ganske vist med en lille procent i juli.

- Men nedgangen skyldes udelukkende, at weekenderne falder anderledes i år. Juli i 2013 harn en søndag mindre end sidste år, siger direktøren.

Flere rekorder slået

Juli bød også på nye dags-, weekend- og ugerekorder, så de tidligere rekorder fra juli sidste år blev altså alle sammen forbedret.

Den travleste enkeltdag var søndag den 21. juli med 16.235 passagerer gennem lufthavnen - en stigning på 2,3 % i forhold til den tidligere rekord.

Weekenden den 12.-14. juli blev den travleste weekend med 44.714 passagerer, svarende til en stigning på 8,3 %.

Og endelig var uge 29 den hidtil travleste uge med 90.969 passagerer, hvilket er en markant stigning på 11,8 %.

- Det er glædeligt, at lufthavnen har kunnet servicere så mange passagerer på deres ferierejse, og samtidig er det tilfredsstillende, at det stort set er sket uden lange ventetider, noterer lufthavsdirektøren.

 

Top 5-listen for udenrigsruterne ser således ud:

1. Amsterdam
 2. London
3. Frankfurt
4. Oslo
5. Alicante

Top 5 over charterdestinationerne ser således ud:

1. Antalya
2. Chania
3. Palma de Mallorca
4. Rhodos
5. Burgas