Rekordmange flyver fra Billund

I dag er den helt store rejsedag i Danmark. Det mærkes i Billund Lufthavn, hvor man forventer at sætte rekord i antallet af passagerer.

Jesper Triege står i køen sammen med hans kone og to børn. De er på vej på ferie på Malta.

- Vi skal bare hygge og slappe. Og så står den nok også på både leg og badning med børnene, siger Jesper Triege, der sammen med familien er kørt helt fra Randers.

Men Jesper Triege er ikke den eneste, der er på besøg hos Billund Lufthavn en tidlig lørdag morgen. Faktisk forventes det, at mere end 40.000 mennesker passerer gennem lufthavnen i løbet af weekenden.

På jagt efter rekorden

I dag er nemlig startskuddet til højsæsonen for flyvende feriegæster.

- Her til morgen skyder vi for alvor højsæsonen i gang her i Billund. Finanskrisen er forsvundet fuldstændigt, og rejselysten er vendt tilbage til vestdanskerne, siger marketingschef for Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Faktisk er rejselysten blandt danskerne vendt tilbage i en sådan grad, at man hos Billund Lufthavn har sat næsen op efter at slå rekorder.

- Sidste år i 2010 satte vi rekord i antallet af gæster, der kom gennem vores lufthavn. Men i år ser faktisk ud til at blive endnu bedre, og vi går da efter at sætte en ny rekord her i 2011, siger Jesper Klausholm.

40.000 gæster er intet problem

Selvom klokken er fem om morgenen, er det ikke noget, der afskrækker Jesper Triege og hans familie.

- Det er ikke noget, jeg tager mig af. Børnene syntes det var lidt hårdt at stå op, men samtidig syntes de også, det var spændende. Vi skal jo på ferie, fortæller Jesper Triege.

Med Jesper Triege og de 40.000 andre gæster i løbet af weekenden bliver der nok at se til for lufthavnens personale.

- Det er selvfølgelig en udfordring, men at tage os af mange mennesker er det, vi gør bedst. Vi er mere end klædt på til at kunne håndtere presset.

Pak mere end tøj og sko

Tilbage i køen betragter Jesper Triege køen af mennesker foran.

- Der er rigtig mange mennesker i dag. Det tager sgu lang tid, men jeg håber snart vi er igennem, siger Jesper Triege, der dog trods alt stadig har tålmodigheden i orden:

- Den er god. Det er jo starten af ferien, så den er intakt endnu.

Og hvis du skal ud at flyve og igennem lufthavnen i løbet af sommeren, er her et godt råd:

- Mød op i god tid, så undgår man rejsestressen. Og pak så både tålmodighed og det gode feriehumør, så skal det hele nok gå, fortæller Jesper klausholm fra Billund Lufthavn.