Restriktioner forlænges i tre uger frem til 7. februar

De nuværende restriktioner og nedlukninger for at bremse og inddæmme smitten med covid-19 forlænges frem til og med søndag 7. februar.

Regeringen forlænger alle de nuværende restriktioner og nedlukninger for at inddæmme smitten med covid-19.

Som noget nyt skal kosmetiske klinikker nu også lukke. Det sker efter en vurdering fra Sundhedsstyrelsen.

Restriktionerne gælder nu til og med søndag 7. februar. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag aften.

Restriktionerne stod ellers til at udløbe på søndag - og sundhedsministeren understregede, at forlængelsen er foreløbig og kan komme til at række ud over den 7. februar.

Frygten for den engelske variant

Det er frygten for, at den engelske variant, B117, skal få smittetallene og indlæggelser på sygehusene til at eksplodere, der udløser forlængelsen.

Der er til og med onsdag på landsplan fundet 208 positive coronaprøver med den mere smitsomme britiske mutation kaldet B117.

Direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum, understregede på pressemødet, at det ikke er bestemte aldersgrupper eller regioner, hvor der er særlig udbredt smitte med B117. Det højeste smittetal med B117 er i Region Syddanmark, hvor ni procent af de smittede er smittede med B117.

Tag test hver uge

Alle, der møder fysisk på arbejde, og der omgås andre, bør lade sig teste en gang om ugen - også selv om man ikke har symptomer, opfordrede justitsminister Nick Hækkerup (S) på pressemødet.Restriktioner frem til 7. februar