TV der bevæger dig

Retten i Kolding: Ok at fyre en overvægtig

Ifølge Retten i Kolding var det ok at Billund Kommune i 2010 fyrede den overvægtige dagplejer Karsten Kaltoft, der dengang vejede over 160 kilo.

Det var i orden at Billund Kommune i 2010 fyrede den 165 kilo tunge dagplejer, Karsten Kaltoft. Sådan har Retten i Kolding dømt i dag.

I november 2010 blev Karsten Kaltoft fyret fra sit job som dagplejer i Billund Kommune. Han vejede 165 kilo, og ud af 135 dagplejere i kommunen var han den eneste, der mistede sit job.

Sammen med FOA lagde Karsten Kaltoft sag an, og Retten i Kolding valgte at sende sagen videre til EU-Domstolen, da sagen vakte international opmærksomhed.

I december 2014 afgjorde EU-Domstolen, at fedme kan udgøre et handikap, og hvis fedmen vurderes at være et handikap, så er det ulovligt at diskriminere medarbejdere.

I dag tog Retten i Kolding så igen stilling til sagen, men Retten vurderer ikke, at Karsten Kaltoft var handikappet på fyringstidspunktet, og derfor var det i orden at fyre ham.

Borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen (V) er godt tilfreds med dommen.

- Jeg er glad, og jeg mener dommen er den helt rigtige, siger Ib Kristensen til TV SYD. - Samtidig vil jeg godt udtrykke medfølelse med Karsten Kaltoft og hans familie. Jeg mener FOA har lovet dem noget helt urealistisk ved at køre den her sag, siger Ib Kristensen.

Karsten Kaltoft selv venter nu på at FOA og hans advokat beslutter, om det giver mening at anke sagen.

- Jeg er skuffet og ked af dommen siger Karsten Kaltoft til TV SYD.