Røverier mod købmand: Hun stod overfor røveren

Trods mange henvendelser har Sydøstjyllands Politi ikke fanget den unge røver, som to gange på et halvt år slog til mod købmand. Nu prøver politiet Station 2 på TV2.

Min Købmand i Stenderup-Krogager ved Grindsted var udsat for røveri i september og igen i midten af februar. I programmet Station 2 Efterlyst forsøger Sydøstjyllands Politi at få flere oplysninger frem om røveren.

- Vi er sikre på, at det er samme gerningsmand, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, leder af Efterforskningscenter Midt, til TV SYD. Vi har faktisk fået mange tips. Bl.a. efter at TV SYD har vist en overvågningsvideo. Men det har ikke ført til anholdelse.

Ekspedient Camilla Vangsgaard, som udleverede cigaretter til røveren, var allerede tilbage på arbejde dagen efter.

- Sagen påvirker mig stadig meget. Jeg tænker over, om det var en rigtig pistol eller ej, siger hun i TV2-programmet.

Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup håber på nye oplysninger
Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup håber på nye oplysninger
Foto: Fra TV2-programmet Station 2

Alvorlig sag

Politiet er ikke sikre på, at røveren er lokal.

- Nummerpladerne, som blev brugt ved et af røverierne, er således stjålet i en parkeringskælder i Esbjerg, fortæller Carsten Thostrup, som også medvirker i TV2. Derfor prøver vi at komme længere ud end regional presse.

- Det er en alvorlig sag. Der bliver truet og røveren er maskeret, så der er ingen formildende omstændigheder, siger vicepoliti-inspektøren i Station 2.

Politiet har blandede erfaringer med efterlysninger i Station 2. Nogle gange er der bingo, andre gange ikke.

-Vi bruger det ikke så tit. Men den her sag vil vi gerne have løst, så vi håber, at mange vil se med i aften, siger Carsten Thostrup til TV SYD.

 

quote

Sagen påvirker mig stadig meget. Jeg tænker over, om det var en rigtig pistol eller ej?

Camilla Vangsgaard, ekspedient, Min Købmand, Stenderup-Krogager

Billeder af ansigter

I tv-programmet bliver der vist billeder af de to mænd, som er sammen om røveriet. I det ene tilfælde kikker føreren af flugtbilen direkte i købmandens overvågningskamera uden for butikken. I det andet tilfælde ser man røveren umaskeret, idet han træder ud af bilen, som holder uden for Min Købmand.

TV SYDs omtale har givet mange henvendelser, men ikke det afgørende spor.
TV SYDs omtale har givet mange henvendelser, men ikke det afgørende spor.