Røveriplaget købmand: Sagde jeg ”Hej” til røverne?

To mænd med store jakker og hætterne trukket op fik måske forpurret deres røveriplaner, da købmand Bjarne Duedal siger ”hej” til dem.

Bjarne Duedals butik i Stenderup-Krogager blev udsat for røveri i september og februar i år. Den samme gerningsmand truede sig til cigaretter. Akkurat, som ved mandagen røveri hos Shell-tanken i Billund.

- Det er rent tilfældigt, men måske var de faktisk på vej til at lave røveri hos os? siger Bjarne Duedal til TV SYD.

- Jeg ser to mænd komme gående ved butikken og siger ”Hej” til dem. Det er lige før lukketid. Jeg tænker ikke mere over det, og vi holder et personalemøde efter lukketid. Da jeg kommer hjem kl. 22.30, hører jeg om røveriet i Billund, hvor to mænd i mørkt tøj begår røveri.

Store jakker og hætter

Brian Duedal kommer først på det tidspunkt til at tænke på, at det virkede lidt mærkeligt med to mænd, som på en lun aften går i store jakker og med hætterne trukket op.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om de har været på vej til at lave røveri hos os, siger han.

Han satte sig til at gennemgå forretningens videobånd fra mandag aften - og længere tilbage. Og da han fandt billederne af de to mænd i mørkttøj med hætterne trukket op, ringede han straks til politiet.

De to røverier hos Min Købmand i Stenderup-Krogager er ikke opklaret. Der har været vist overvågnings-billeder i både TV

Politikommissær Torben Rungstrøm-Simonsen: Hvem kender de to mænd fra overvågningsvideoen.?
Politikommissær Torben Rungstrøm-Simonsen: Hvem kender de to mænd fra overvågningsvideoen.?

SYD og i Station 2 på TV2.

 

- Indtil videre kan vi ikke afgøre, om der er nogen sammenhæng med røverierne hos Min Købmand og mandagens røveri i Billund, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Torben Rungstrøm-Simonsen, Sydøstjyllands Polit, til TV SYD. Men vi vil gerne høre fra vidner, som har oplysninger om de to mænd, som er på videoen fra Min Købmand. De passer nemlig godt til signalementer fra røveriet på Shell Tanken.

 

quote

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om de har været på vej til at lave røveri hos os?

Brian Duedal, købmand, Stenderup-Krogager.

Købmanden fandt hele to steder på videoen. Billeder af den enlige mand stammer fra torsdag aften – også kort før lukketid.

- Jeg føler virkelig med personalet hos Shell, siger Brian Duedal til TV SYD. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få fanget dem.

Politiet formoder, at det er disse to personer, der står bag røveriet på Shell i Billund.
Politiet formoder, at det er disse to personer, der står bag røveriet på Shell i Billund.
Foto: Overvågningsbilleder fra Min Købmand Stenderup-Krogager

 

Signalement af de to gerningsmænd