Ryanair dropper Billund

Ryanair opgiver at have base i Billund Lufthavn. Det vil sige, at flyselskabet ikke længere vil have personale og et fly stationeret i Billund.

Det oplyser velinformerede kilder til Avisen.dk.

Beslutningen betyder, at omkring 20 stewardesser og 10 piloter ikke længere skal bo i Billund og arbejde ud derfra. Alt i alt forsvinder der altså umiddelbart omkring 30 arbejdspladser fra den midtjyske by.

I selve lufthavnen kan der også forsvinde jobs med at håndtere Ryanairs fly og passagerer.

- Uden base i Billund kan det meget vel være, at Ryanair vælger at drosle ned for antallet af flyvninger. Sker det, vil det koste job i lufthavnen, siger Jacob Pedersen, som er luftfarts-analytiker i Sydbank, til Avisen.dk.

På længere sigt kan Billund miste flere arbejdspladser.

- Det bliver nok først på den lange bane, vi kommer til at se den fulde effekt af at lukke basen i Billund. Og her skal man holde sig for øje, at flyselskaber gør det bedst der, hvor de har base. Hvilket så ikke er til Billunds fordel, siger Jacob Pedersen til Avisen.dk.

Personaledirektør Eddie Wilson fra Ryan Air siger til DR og TV 2:

- Vi ved ikke, om der kommer sympatiaktioner, men vi har gjort det meget klart, at hvis der kommer sympatiaktioner i København som vedrører Billund, så vil vi ikke finde os i det, og i så fald kan Billund også blive lukket, siger personaledirektør Eddie Wilson til DR og TV 2.