TV der bevæger dig

Ryanair øger igen trafikken på Billund Lufthavn

Ryanair øger antallet af ruter fra Billund Lufthavn - og er efter flere års stilstand på vej tilbage mod niveauet før konflikten med LO om overenskomst.

Ryanair er langsomt på vej tidligere tiders passagertal i Billund, der toppede i 2013 med 21 ruter og 800.000 passagerer.

Ryanair åbner en ny sommerrute mellem Billund og Chania på Kreta med ugentlig afgang fra starten af juli måned. Ryanair har i forvejen bebudet 10 ruter fra Billund næste sommer og når dermed op på ialt 11 ruter med 56 ugentlige afgange og et forventet passsagertal på 530.000 rejsende.

Dermed er Ryanair langsomt på vej mod tidligere tiders passagertal i Billund, der toppede i 2013 med 21 ruter og 800.000 passagerer.

Læs også Ryanair i kamp med fagforbund

I juli 2015 førte konflikten mellem fagbevægelsen og Ryanair om manglende overenskomst til, at Ryanair lukkede sin base i Billund og skar voldsomt ned på antallet af ruter - men nu skruer det irske lavprisselskab atter langsomt op for aktiviterne i Billund.

- Vi har simpelthen fået en bredere palet af tilbud til flyrejsende fra Billund. 

 Kjeld Zacho Jørgensen, adm. direktør, Billund Lufthavn

- Vi er glade for den øgede trafik. Heldigvis har andre flyselskaber åbnet ruter fra Billund og erstattet Ryanair, så vi alligevel vokser, og i 2016 når ny passager-rekord med mere end tre millioner rejsende. Ryanair vil næste år levere omkring 15 procent af lufthavnens passagerer, som også er tilfældet for flere andre af vores flyselskaber. Vi har simpelthen fået en bredere palet af tilbud til flyrejsende fra Billund, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen til TV SYD.

Læs også Så er det afgjort: Ryanair ud af Billund