SAS-aftale lover godt for Billund

Den aftale, der i nat blev indgået mellem SAS og piloterne, kan styrke Billund Lufthavn i årene, der kommer, mener lufthavnsdirektør Jan Hessellund.

Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at selskabet Apollo Rejser benyttede SAS-fly fra Billund. De benytter et andet selskab fra Billund.

Det er en særdeles begejstret lufthavnsdirektør, som TV SYD fanger på telefonen, mens han er på vej på arbejde. Det er en morgen, hvor solen allerede står højt på himlen, og fremtiden tegner lysere, end da solen gik ned i aftes: 

- Det er rigtig glædeligt, at der nu er kommet en aftale, der gør, at SAS kan komme på vingerne igen, siger Jan Hessellund fra bilens forsæde med kursen sat direkte mod Billund Lufthavn.

En destination som han også håber, at langt flere SAS-fly i fremtiden får kodet ind i cockpittet. For siden covid-19 har der været færre starter og landinger med de elegante hvide fly med de genkendelige blå haleror i Billund Lufthavn. I forbindelse med pandemien indstillede SAS nemlig flyvningen mellem Billund og København - nu håber direktøren, at den nye aftale giver mulighed for et comeback, når SAS skal forsøge at genvinde flyvehøjde i den benhårde europæiske luftfartsbranche:

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, får en dejlig dag på arbejde i dag, hvor der netop er indgået en aftale mellem SAS og piloterne.
Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, får en dejlig dag på arbejde i dag, hvor der netop er indgået en aftale mellem SAS og piloterne.
Foto: John Melin, TV SYD

- SAS har en hub (knudepunkt, red.) i København, og for at det giver mening, så skal der jo flyves nogle passagerer til og fra sådan en hub. Og vi har masser af passagerer i Vestdanmark, som kunne bruge hub'en i København til for eksempel oversøiske rejser, siger direktør Jan Hessellund.

- Det kan styrke os. Vi er forbundet med så meget, og vi har fremgang. Vi har flere rejsende nu end i 2019. 

Inden SAS indstillede flyvningen mellem Billund og København, var der årligt 100.000 passagerer på ruten. Samlet set er der omkring 3,7 mio. årlige passagerer i lufthavnen, der er Danmarks andenstørste.

Lige nu har SAS to ruter fra Billund til to andre skandinaviske hovedstæder - nemlig Oslo og Stockholm. Under strejken har de to ruter ikke været berørt, da de flyves af en underleverandør.

TV SYD har kontaktet SAS for en kommentar til selskabets planer for ruten Billund - København. I skrivende stund er de ikke vendt tilbage.